Foto: Gemeente Steenbergen
Foto: Gemeente Steenbergen
maandag 1 april, 12:00

Gemeente wil dit jaar hoger eindigen bij NK Tegelwippen

STEENBERGEN – Op 21 maart is het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen weer van start gegaan en de gemeente roept al haar inwoners op om mee te doen. Het gaat erom om zoveel mogelijk tegels te verwijderen om zo ruimte te maken voor bloemen, planten en bomen. Dit zorgt niet alleen voor meer biodiversiteit, maar ook voor verkoeling op warme dagen en een betere afwatering bij hevige regenval. Vorig jaar eindigde Steenbergen in de onderste regionen, dus wethouder Remery hoopt het dit jaar beter te doen.

“In 2023 wipten we 2002 tegels uit onze tuinen. Een mooi aantal, maar dat kan natuurlijk beter. Dit jaar hopen we in de buurt te komen van de eerste plek. Dat kan niet zonder onze inwoners. Het mooie weer komt eraan, een perfect moment om de tegels te vervangen door groen. Beter voor het milieu en we worden er gezonder en vrolijker van. Het is wel van belang om de gewipte tegels door te geven op de site van het NK Tegelwippen want alleen zo tellen ze mee.” Ter vergelijking: in 2023 lukt het de gemeente Halderberge om 129.176 tegels te wippen.


Gratis Tegeltaxi en plantje

De gemeente probeert haar inwoners extra te motiveren door een Tegeltaxi te laten rijden. Dit is een gratis service van de gemeente die gewipte tegels ophaalt. De eerste ophaaldag is 13 mei. Later dit jaar zullen meer data volgen. Meer informatie is te vinden op de site van de gemeente. Daarnaast zullen medewerkers van de gemeente aanwezig zijn op het evenement ‘Wij van de Welberg’ op zondag 9 juni. Inwoners die daar een tegel inleveren krijgen in ruil daarvoor een plantje naar keuze.

Door: Nicole van de Donk

Uit de Steenbergse Courant