Afbeelding
foto Jan de Langen
maandag 4 maart, 16:00

Gezellige middag voor gasten Zonnebloem in de Vossenburcht

NIEUW-VOSSEMEER – Zaterdagmiddag genoot een groot aantal gasten van de Zonnebloem afdeling Nieuw-Vossemeer en De Heen van een gezellig samenzijn in de Vossenburcht. Eten, een quiz en loterij stonden op het programma. Er werden ook drie vrijwilligsters in het zonnetje gezet vanwege 10 jaar inzet voor de Zonnebloem. 

Samen eten 

De afdeling Nieuw-Vossemeer van de Zonnebloem organiseert regelmatig gezellige middagen voor haar gasten. Zaterdag was een feestelijke middag, want naast een vol programma voor de gasten werden drie vrijwilligsters in het zonnetje gezet. Maar voor dat feestelijke moment genoot iedereen van een gezamenlijke warme maaltijd. Toen de borden waren afgeruimd en de toetjes uitgedeeld hadden de drie jubilarissen even tijd voor een praatje. 

10 jaar vrijwilligster 

Aan tafel zitten de drie jubilarissen Marja, Marian en Annemiek. Wat hen ertoe bewogen heeft vrijwilligster te worden bij de Zonnebloem? “Wij werden tijdens carnaval gevraagd” herinnert Marian zich lachend. “Het oude bestuur was opgeheven en er werd dringen naar een nieuw bestuur gezocht.” Annemiek sloot enkele maanden later aan. “Mijn oma is 40 jaar vrijwilligster geweest, het zal wel een beetje in de genen zitten” vertelt ze. Wat de drie ook delen is hun baan in de zorg, ieder op eigen niveau en werkzaamheden. 

Zorg en gezelligheid 

De drie dames hebben ieder hun eigen rol binnen de afdeling. Marian legt het kennismakingsbezoek af bij nieuwe gasten. Marja vertegenwoordigd De Heen, zij zorgt ervoor dat gasten, indien nodig, vervoer hebben en maakt regelmatig bij de gasten een praatje. Zij regelt ook de reisjes die de gasten maken. Als verpleegkundige is zij bevoegd, want veel gasten hebben extra zorg nodig. Annemiek verzorgt de extra bezoekjes bij gasten uit Nieuw-Vossemeer. Kers op de taart van de gasten is als haar twee dochters erbij zijn. 

Doen alles samen 

Ook al werden zaterdag de drie jubilarissen extra in het zonnetje gezet, ze benadrukken dat de vrijwilligsters alles samen doen. “We hebben regelmatig een muziekmiddag of een loterij en natuurlijk de bingo” aldus Marian. “We proberen drie keer per jaar een etentje te organiseren, want dat is voor de gasten een hoogtepunt.” Daarom proberen de vrijwilligsters ook steeds iets bijzonders te regelen. “Zaterdag stond Chinees eten op het menu. “Maar we hebben ook al eens een high-tea georganiseerd” legt Marja uit. “En ook een picknick in de zomermaanden” 

Oorkonde, speld en bloemen 

Als ook de toetjes zijn gegeten is het tijd voor het officiële moment. Een voor een roept voorzitter Tilly Heyboer de dames naar voren. Alle drie krijgen ze een persoonlijk woord van dank en een hartelijk applaus van de gasten. Gewapend met een oorkonde, speld van de Zonnebloem en een fleurig boeket zoeken ze hun plaats weer op. Laat de quiz maar beginnen. 

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant