Afbeelding
maandag 4 maart, 14:00

Vijf lezingen gepland voor 2024 bij Heemkundekring De Steenen Kamer

STEENBERGEN - De Steenen Kamer is een bijzonder actieve heemkundekring. Bij de items die in het jaarprogramma zijn opgenomen zijn ook vijf bijzondere lezingen gepland. De eerste is op vrijdag 26 april. Met als titel ‘Muziek verenigt’ houdt voorzitter Hanneke Meulblok een lezing, waarbij Claudia de Groen voor livemuziek zorgt.

De bevrijding van West-Brabant is het onderwerp van de lezing die Christ Klep op donderdag 2 mei verzorgt. Erwin van Loo vertelt op vrijdag 31 mei over de luchtoorlog die heeft gewoed boven West-Brabant. En op donderdag 13 juni komt oud-journalist en programmapresentator Kees Slager naar Steenbergen voor zijn lezing ‘In nood leert men z’n vrienden kennen’.De laatste lezing in het rijtje wordt verzorgd door ervaringsdeskundige Ad Vermeulen die op vrijdag 22 november een lezing houdt met als titel ‘Sint Nicolaas in Steenbergen’.

Alle lezingen worden gehouden in gemeenschapshuis De Vaert. Ze beginnen steeds om 19:30 uur. Leden van de Steenen Kamer kunnen de lezingen gratis bezoeken, niet-leden betalen vijf euro toegang per lezing. Vooraf dienen belangstellenden zich aan te melden via: aanmelden@hkkdesteenenkamer.nl....


En verder op het jaarprogramma van De Steenen Kamer

Zaterdag 29 maart bezoekt de heemkundekring het Vlasserij-Suikermuseum in Klundert. Zondag 23 maart wordt het West-Brabants Dialectcafé gehouden bij Myra Ceti (Wouwsestraat 49). Zaterdag 22 juni wordt Zorgboerderij De Meeshoeve bezocht in Oud-Gastel. In de maand september zijn er op diverse locaties in Steenbergen tentoonstellingen met als thema ‘Overleven in Vrijheid’. Dit ter gelegenheid van de viering van 80 jaar bevrijding. Op zaterdag 30 november vindt tot slot de presentatie plaats van het Jaarboek De Steenen Kamer 2024.

Door: Peter Vermeulen

Uit de Steenbergse Courant