Afbeelding
vrijdag 1 maart, 16:00

Sc Welberg verliest uitwedstrijd tegen SEOLTO uiteindelijk ruim

Voor het 1e elftal van Sc Welberg stond na twee voetballoze weekenden, mede vanwege carnaval, afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen SEOLTO uit Zevenbergen op het programma. Na een gelijk opgaande eerste helft, ruststand 1-0 in het voordeel van de thuisploeg, liep de stand in de tweede helft uiteindelijk ruim op. Sc Welberg verloor de wedstrijd met 6-1.

Nadat 9 februari jl. de derby tegen V.V. Steenbergen terecht werd verloren met 0-3, moest Welberg in Zevenbergen tegen de huidige nummer 3 van de competitie aantreden. Eerder dit seizoen, op 30 september, ging de thuiswedstrijd tegen SEOLTO met 0-4 verloren.Toen was dit een enigszins geflatteerde uitslag aangezien beide ploegen niet heel veel voor elkaar onder deden. SEOLTO ging toen echter zeer effectief met de gecreëerde kansen om.


Welberg binnen 20 minuten op achterstand

Beide ploegen ontliepen elkaar afgelopen zaterdag in de eerste helft nauwelijks, toch kwam de thuisploeg na 19 minuten op voorsprong, via doelpuntenmaker Jip van der Lely. Welberg gaf in de eerste helft goed tegenstand, zonder zelf tot echt grote kansen te komen. Beide ploegen gingen rusten met een 1-0 tussenstand. 

SEOLTO kwam na rust beduidend beter de kleedkamer uit, mede door enkele omzettingen. Na 11 minuten spelen in de tweede helft verdubbelt de thuisploeg de score, wederom is Jip van der Lely de doelpuntenmaker.


Welberg doet wat terug

Via Djerrel Bax komt Welberg terug in de wedstrijd. Na 66 minuten schrijft hij de 2-1 op zijn naam. Daarna gaat het snel, de laatste twintig minuten van de wedstrijd komt SEOLTO vier maal tot scoren toe, zeker na de 3-1 was het geloof in een resultaat bij Welberg weg, en dit was duidelijk terug te zien in het spel van de ploeg van Ad Straver.
Uiteindelijk wordt de wedstrijd met 6-1 verloren.


Aankomend weekend wederom uitwedstrijd voor het 1e elftal

Aankomende zaterdag staat er voor het 1e elftal wederom een uitwedstrijd op het programma. Dan moet er toch zeker een mogelijkheid zijn om weer eens een resultaat te behalen. Welberg gaat a.s. zaterdag op bezoek bij Smerdiek. Die ploeg staat op de 8e plaats in de competitie, maar de wedstrijd eerder dit seizoen leverde een spannende strijd op. Uiteindelijk dolf Welberg in de slotfase van de wedstrijd het onderspit, en ging het toch wel onterecht met 1-3 onderuit.
Het is dus zaak om aankomende zaterdag weer eens een resultaat mee terug te nemen naar Welberg.
De wedstrijd op Sportpark Haestinge begint om 14:30 uur, en staat onder leiding van scheidsrechter Patrick van Schilt.

Door: Jesse de DeckerUit de Steenbergse Courant