Afbeelding
vrijdag 1 maart, 14:00

Weer grote overwinning v.v. Steenbergen op hekkensluiter Lepelstraatse Boys

Steenbergen - Lepelstraatse Boys 7-0Ook de 2e wedstrijd welke v.v. Steenbergen dit voetbalseizoen afgelopen zaterdag tegen Lepelstraatse Boys speelde leverde, net als de heenwedstrijd aan het begin van de competitie, een grote overwinning op. Werd er destijds in Lepelstraat door Steenbergen met 0-12 gewonnen, deze keer bleef de teller steken op 7. De 0-12 van de uitwedstrijd had toen ook veel hoger kunnen uitvallen, hetzelfde kan gezegd worden van de 7-0 overwinning welke deze keer werd behaald. En dat heeft dan alles te maken met de vele kansen welke de blauwwitten onbenut lieten.

Het moet gezegd, tegenstander Lepelstraatse Boys staat natuurlijk niet voor niets op de laatste plaats met 0 punten uit 13 wedstrijden en met maar liefst 79 doelpunten tegen en slechts 4 voor, toch was de inzet van de mannen uit Lepelstraat prijzenswaardig en wisten ze het met deze inzet en de defensieve opstelling Steenbergen regelmatig moeilijk te maken. Maar voetballend komt de ploeg te kort waardoor het voor Steenbergen soms ook te gemakkelijk ging waardoor de echte scherpte ontbrak. Vooral daardoor werden diverse 100% kansen niet in doelpunten omgezet maar moest Steenbergen “genoegen” nemen met 7 treffers.


Steenbergen al in 2e minuut op voorsprong

De wedstrijd was koud begonnen of de eerste treffer lag al achter de Lepelstraatse doelman. Een aanval door het midden bracht de bal tot bij Mike de Hoog die zich knap vrijspeelde en vanaf de rand van de 16 laag in de hoek de 1-0 aantekende. Hierna duurde het even voordat de tweede treffer een feit was, mede doordat een prima mogelijkheid voor Roy van Gils op aangeven van Gio van der Wegen te gehaast werd overgeschoten en een poging van Mike de Hoog rakelings naast ging. In minuut 20 was het dan wel voor de tweede keer raak toen Mike de Hoog rond de 16 weer in schietpositie kwam en zijn schot, net als bij zijn eerste treffer, laag in de hoek van het doel van Lepelstraat zag verdwijnen. (2-0).


Gio van der Wegen zorgt voor 3-0 ruststand

Na deze treffer zagen we twee goede mogelijkheden voor Gio van der Wegen die over en naast gingen en was ook Mike de Hoog een keer dichtbij na een prima voorzet van Xander Burggraaff, maar was het 6 minuten voor rust Gio van der Wegen die de ruststand bepaalde. Een scherpe voorzet vanaf rechts van Roy van Gils werd door Gio van der Wegen opgepakt en dat betekende een 3-0 voorsprong voor Steenbergen.
Steenbergen doelman Joost van der Ree moest in de eerste helft 1 keer handelend optreden bij een schot van de bezoekers maar kwam daarbij niet in gevaar.


Voorsprong snel weer uitgebouwd

Ook de 2e helft gaf net als in de eerste 45 minuten een aanvallend Steenbergen te zien en een zeer verdedigend ingesteld Lepelstraatse Boys. Al vrij snel was het Mike de Hoog, die op aangeven van Roy van Gils een eigenlijk niet te missen kans kreeg maar het toch voor elkaar kreeg om deze 100% kans over te schieten, even later gevolgd door weer een kans voor dezelfde speler die nu zijn schot tegen de lat zag ketsen.
Na een kleine 10 minuten spelen in de 2e helft kwam dan toch doelpunt nummer 4. Via een aanval door het midden kwam uiteindelijk Sam Hartog in balbezit die met een mooi afstandsschot voor de 4-0 tussenstand zorgde.
Precies na een uur spelen kreeg de met de rust voor Xander Burggraaff ingevallen Jordy Dam een vrije trap te nemen die vanaf 25 meter in één keer achter de doelman van Lepelstraatse Boys verdween hetgeen de 5-0 betekende.


Laatste 2 doelpunten op naam van Ahmed Dahir

Met nog 20 minuten op de klok bracht trainer Peter van Poortvliet Ahmed Dahir in het veld voor Mike de Hoog. Op links begon die direct aan een goede actie die toen nog werd besloten met een schot in het zijnet. maar even later was het wel raak. Gio van der Wegen verzond een diepe bal waar Ahmed Dahir goed op reageerde om de bal vervolgens over de uitlopende keeper heen in het net te laten belanden, 6-0.
En nadat Leonid Leonidov in goede positie een voorzet van Jordy Dam over schoot en een schot van Gio van der Wegen via een speler van de tegenstander tot hoekschop was verwerkt, was het 10 minuten voor tijd dezelfde Ahmed Dahir die een mooie solo vanaf links besloot met een schot waarop de doelman van Lepelstraatse Boys geen antwoord had. Deze 7e treffer bleek uiteindelijk de 7-0 eindstand te bepalen, hoewel Steenbergen ook in de slotfase nog een tweetal doelkansen kreeg die niet werden benut.
Een kleine 5 minuten voor tijd was Lepelstraatse Boys toch nog dicht bij een tegentreffer toen een vrije trap vanaf 20 meter door doelman Joost van der Ree wel werd gekeerd maar hij de bal moest loslaten. De rebound werd echter door een speler van de Lepelstraat naast geschoten.
Kortom, een verdiende regelmatige overwinning die beslist hoger had kunnen (of moeten) uitvallen van een matig spelend Steenbergen tegen een tegenstander die ondanks het grote krachtsverschil toch complimenten verdient voor de geboden tegenstand.


Uitwedstrijd voor Steenbergen tegen D.V.O.’60 in Roosendaal

Voor morgen, zaterdag 2 maart, staat er voor Steenbergen een uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan het elftal van D.V.O.’60 uit Roosendaal, waarvan destijds thuis nipt met 1-0 werd gewonnen. D.V.O.’60 bezet momenteel op de ranglijst de 7e plaats hetgeen aan het eind van het seizoen degradatie zou betekenen naar de nieuw te vormen 5e klas. De thuisploeg zal er mede daardoor ongetwijfeld alles aan doen om de punten in Roosendaal te houden, want mocht D.V.O’60 erin slagen om op de ranglijst plaats 6 in te nemen, dan is verblijf in de huidige 4e klas verzekerd. Steenbergen op zijn beurt kan zich ook geen verlies permitteren en zal moeten winnen om de achterstand op de 3 ploegen die op de ranglijst boven de blauwwitten staan niet verder te laten oplopen.
We verwachten dus een wedstrijd tussen 2 ploegen die aanvallend zullen gaan spelen om zo te proberen de volle winst te halen.
De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark van D.V.O.’60 aan de Sportstraat te Roosendaal en begint (TEL OP) om 15.30 uur.


Uitslagen senioren van zaterdag 24 februari

Steenbergen 1 - Lepelstraatse Boys 1: 7-0; Steenbergen 2 - D.V.O.’60 7: 2-2; Seolto 4 - Steenbergen 3: 1-2; Virtus 3 - Steenbergen 4: 2-3; Halsteren 7 - Steenbergen 5: 6-2; Steenbergen dames 1 - Dubbeldam dames 1: 2-2.


Programma senioren voor zaterdag 2 maart

D.V.O,’60 1 - Steenbergen 1, aanvang 15.30 uur; S.P.S. 2 - Steenbergen 2, aanvang 14.30 uur; Steenbergen 3 - Alliance 4, aanvang 15.15 uur; Steenbergen 4 - Oranje Blauw’14 1, aanvang 15.15 uur; Steenbergen 5 - Sc.Stavenisse 2, aanvang 13.15 uur; Steenbergen onder 23 - Roosendaal onder 23, aanvang 13.15 uur; VVAC dames 2 - Steenbergen dames 1, aanvang 12.30 uur.

Uit de Steenbergse Courant