De partij Progressief Samen heeft diverse vragen gesteld aan het college van b&w over het bomenbeleid. Er wordt gesteld dat er tijdens de recente werkzaamheden in het stadspark onzorgvuldig is omgegaan met oude bomen.
De partij Progressief Samen heeft diverse vragen gesteld aan het college van b&w over het bomenbeleid. Er wordt gesteld dat er tijdens de recente werkzaamheden in het stadspark onzorgvuldig is omgegaan met oude bomen. foto: Thomas Weezenbeek
zaterdag 2 maart, 12:00

Progressief Samen maakt zich zorgen over bomenbeleid gemeente

STEENBERGEN – Progressief Samen heeft een lijst van 26 vragen bij het college van b&w ingediend over bomen in de gemeente Steenbergen. De partij benadrukt de waarde van groen en bomen en maakt zich zorgen over het bomenbeleid van de gemeente Steenbergen. Aanleiding is onder andere de manier waarop de gemeente met zeldzame oude bomen omgaat, zo stelt fractievoorzitter Joop Stoeldraijer.

“Laatste decennia zijn er in de gemeente Steenbergen veel (oude)bomen verdwenen en onnodig gesneuveld en gekapt. De bomen waren (onnodig)ziek geworden of doodgegaan door (graaf)werkzaamheden in de nabijheid van bomen. Recent was onder de meer dan 100-jarige Wilhelminaboom in Dinteloord een bouwplaats ingericht en zijn er in het stadspark zware machines over wortelgestellen van oude bomen gereden. Ook is er een speelplaats ingericht onder een oude boom. Zo zijn er meerdere voorbeelden van slecht veterane boombeleid.”


“Groene gemeente is essentieel voor burgers en samenleving”

Progressief Samen heeft allerlei vragen gesteld over hoe er binnen de gemeente Steenbergen om wordt gegaan met bomen. Dat varieert van de vraag of er een inventarisatielijst met oude monumentale bomen aanwezig is tot de vraag of er binnen gemeente wel voldoende deskundige capaciteit aanwezig is op het gebied van bomen. “Bent u bereid om het bomenbeleid professioneler te maken en hierin te investeren? Een groene gemeente is immers essentieel voor burgers en samenleving!”, aldus Stoeldraijer. 

Door: Nicole van de Donk

Uit de Steenbergse Courant