Foto: De vertegenwoordigers en kinderen van de peuteropvanglocaties die uit handen van wethouder Remery het Groen Licht!-label ontvingen waren er blij mee.
Foto: De vertegenwoordigers en kinderen van de peuteropvanglocaties die uit handen van wethouder Remery het Groen Licht!-label ontvingen waren er blij mee. Communicatie Gemeente Steenbergen
woensdag 28 februari, 09:22

Aandacht voor verkeersveiligheid beloond met ‘Groen Licht!-verkeerslabel’

STEENBERGEN - Inmiddels hebben tien kinderopvanglocaties in de gemeente Steenbergen het ‘Groen-Licht!’-verkeerslabel ontvangen. Vorig jaar ging het label naar de eerste vijf kinderopvanglocaties, donderdag 22 februari reikte wethouder Maurice Remery opnieuw vijf labels uit. In het gemeentehuis kregen de Peuteropvang Maria Regina, Peuteropvang Gummarus en Peuteropvang Dinteloord, Kibeo Kinderopvang Dinteloord en Abbo Kindeercentra Kiezelrijk uit Steenbergen het ‘Groen-Licht!’ keurmerk omdat ze actief bezig zijn met verkeer en verkeersveiligheid.

De locaties hebben met diverse verkeersactiviteiten laten zien dat ze verkeersveiligheid en verkeerseducatie bij jonge kinderen belangrijk vinden. Ze besteden aandacht aan beleid, verkeerseducatie met activiteiten binnen en buiten, een verkeersveilige omgeving en aan communicatie met ouders.

“Jong geleerd is oud gedaan”

Wethouder Remery reikte tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis de certificaten uit. De betreffende organisaties ontvingen ook een bordje voor aan de gevel. “Ik ben onder de indruk van de betrokkenheid. Jullie dragen bij aan veilige kernen van de gemeente Steenbergen. Jullie mogen enorm trots zijn op wat jullie hier bereikt hebben. Jong geleerd is oud gedaan!,” aldus de wethouder.

Uit de Steenbergse Courant