De winnaars Hans en Wesley
De winnaars Hans en Wesley evenementencommissie De Heen
maandag 26 februari, 15:00

Gezelligheid troef bij dartstoernooi De Stelle

DE HEEN – Zaterdagavond organiseerde de Evenementencommissie De Heen een dartstoernooi in De Stelle. Aan het toernooi nemen vooral veel recreanten deel. Een gezellige avond met dorpsbewoners was voor een groot aantal deelnemers de belangrijkste reden om mee te doen.

Goed bezet

Al een aantal jaren organiseert Anuschka van der Wulp namens de Evenementencommissie het dartstoernooi. “Vooral omdat het altijd zo gezellig is” lacht Van der Wulp terwijl ze nauwlettend alles in de gaten houdt. “Er spelen 17 koppels mee, waarvan de meeste recreant zijn.” Verdeeld over vijf banen gooien de koppels in. Even de spieren soepel krijgen om aan de strijd te beginnen.

Meteen aan de bak

Bij de ene baan wordt serieus ingegooid, bij een andere is het drinken van een biertje belangrijker en wordt uitbundig gelachen. Na enkele minuten is het zover, het toernooi gaat beginnen. “Ik kreeg niet eens tijd om in te gooien” grinnikt Piet de Jong. “Gelijk aan de bak, als dat maar goed komt!” Zijn maatje mag beginnen. Drie darts in de één, dat belooft niet veel goeds.

Niet flitsen!

Op een andere baan staan Jeroen en Renate, de winnaars van vorig jaar. “Niet flitsen” verzoekt Jeroen als Renate haar darts gooit. Op deze baan gaat het er een stuk serieuzer aan toe. “Dat is ook de charme van dit dartstoernooi” legt Anuschka van der Wulp uit. “Veel koppels komen voor de gezelligheid, maar er spelen ook een aantal darters uit de 2e en 3e divisie mee. Die strijden écht voor de winst.”

Verliezers en winnaars

Als alle poulewedstrijden gespeeld zijn nemen de twee beste koppels het tegen elkaar op. Renate en Jeroen namen het op tegen Hans en Wesley. Hans bleek een hele goede avond te hebben. Hij gooide een 180 en met een uitgooi van 100 ook de hoogste finish van de avond. Het leverde hem en zijn maatje Wesley de winst op van het zeer geslaagde dartstoernooi in De Heen op.

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Foto’s winnaars: evenementencommissie De Heen

winnaars verliezersronde Jeroen en Alex
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant