Afbeelding
foto Jan de Langen
maandag 12 februari, 16:00

Ouderwets gezellig Zondagachte’middag Matineej

STRIENEDSTAD – Het was lang onduidelijk of het wél of niet zou plaatsvinden. Gelukkig besloot Tanja Vermeulen het Zondachte’middag Matineej bij Z’Onder Zeil toch door te laten gaan. Een aangepaste versie, maar niet minder geslaagd.

Hellup mij ’n bietje

Een beetje spannend vond ze het toch wel, Tanja Vermeulen, drijvende kracht achter ’t Matinee. “Ik heb nog niet veel aanmeldingen, maar we zien het wel” meende Vermeulen terwijl langzaam maar zeker Z’Onder Zeil vol liep. Iets over vieren, geen plekje meer vrij aan de bar, trapte Vermeulen af. “Hellup mij ’n bietje, dan maken we er samen een leutige middag van.”

Oude én nieuwe bekenden

De muzikale aftrap werd door gelegenheidsduo Monique en Anjella verzorgd. Ooit, in een volgens beide dames, ver verleden vormden zij het ‘Peper & Zout stel’. Dat maakte voor het optreden niets uit, het liep gesmeerd. Inmiddels waren ook Prins Strienius VI en zijn gevolg binnen. De temperatuur steeg naar grote hoogten, de tap stond niet stil en Prins Strienius groette iedereen met “Beste Bietboeren en Meerminnen!”

Afgelaoje vol!

Het was dringen vóór en op het podium. “Het is weer afgelaoje vol!” constateerde de Prins. “Tanja, bedankt!” De zaal zong ‘Zonne goeje’ en daarna nam het gevolg het over. Natuurlijk werd Mussenkoning Martin de Broeder in het zonnetje gezet. Dit keer met een lied, hoe kan het ook anders, op de wijs van ‘Zolang er bitterballen zijn’. Iedereen had de tekst, dus er werd luidkeels meegezongen.

Ouderwets gezellig

Er volgden nog meer, al dan niet spontane optredens. ‘Aans & Aans’ verrasten Prins Strienius VI én de Mussenkoning met een bijzonder aandenken. De Estrella’s zetten de zaal op z’n kop met hun carnavalskraker, en Sjoerd, die afscheid neemt van ‘De Primurkus’ toegezongen. ‘De Snep’ beklom het podium en ‘Alle 13 goet foud’ maakten hun naam méér dan waar. “Het is weer ouderwets gezellig” grinnikte Ad Evers. Dat bleef het nog tot in de late uurtjes.

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant