Afbeelding
foto Jan de Langen
zondag 11 februari, 16:00

‘We zitte gebakke’ tijdens kindertoptocht Strienestad

STRIENESTAD – Het motto ‘We zitte gebakke’ werd zaterdagmiddag tijdens de kinderoptocht op allerlei manieren uitgebeeld. De stoet zat vól bakkertjes, koekjes en cup cakes. De bietboerkes en meerminnekes hadden hun uiterste best gedaan, tot groot plezier van het publiek.

Zoveel bakkertjes

Ze stonden al vroeg klaar voor vertrek vanaf het Strieniusplein, ruim honderd Bietboerkes en Meerminnekes die in de kinderoptocht meeliepen. Grote groepen, paren, kleine groepen en enkelingen. Het in grote getalen aanwezige publiek kreeg een prachtige stoet voorgeschoteld. Bakkertjes, in alle soorten en maten, wisten iedereen te vermaken en vertederen.

Nieuwe recepten

In de stoet liepen bakkertjes met een leutig recept voor koekjes, werd het publiek uitgenodigd een nieuw recept te zijn en vloog zomaar de vlam in de pan! Er werden cup cakes uitgedeeld en heel veel koekjes. Een heel klein pizzabakkertje liep mee met een héle grote pizzaschep, soms met gevaar voor iedereen die in zijn buurt liep.

Als mijn pak morgen nog maar past!

De stoet trok vanaf het Strieniusplein door de Kaaistraat. Eenmaal aangekomen bij het Leutpaleis kregen Prins Strienius VI en zijn gevolg allerlei lekkers aangeboden. “Wat worden we verwend met al die koekjes en cakejes” lachte nar Bowke. “Ik hoop maar dat mijn pak morgen nog past!”

Op het bordes in de zon, wat wil je nog méér

Na de tocht door de Kaaistraat kwamen alle deelnemers weer terug naar het Leutpaleis. Nar Bowke zong samen met het Narreke ’t Gèèfste plekske aan de Vliet’ en nog veel meer bekende Strienestadse carnavalsliedjes. De leut zat er goed in! “Wat leutig jullie hier allemaal te zien” zei Prins Strienius VI toen alle deelnemertjes voor het bordes stonden. “Ik ben heel blij. Op het bordes, in de zon en met zoveel mensen bij elkaar! Wat wil je nog meer?”

De sleutel en de Mus

Zoals altijd werd de sleutel van de stad door de burgemeester aan de prins overhandigd. “Vol vertrouwen” sprak burgemeester Van den Belt. “Want ik zie hoe goed jullie alles geregeld hebben” De Mus werd door de Mussenkoning en het Mussenkoninkje onthuld en daarna vertrok de hele stoet naar het Wapen van Steenbergen voor de uitslag van de optocht.

Een bietje zenuwachtig

Na een klein uurtje dweilen kwam het hele gevolg op het podium. De uitslag was bekend! “Ik ben toch wel een bietje zenuwachtig” bekende Prins Strienius VI. Aan de gezichtjes van de deelnemertjes te zien was hij niet de enige! Voor alle deelnemertjes was er een snoepzak en een insigne, de beste drie mochten op het podium komen voor hun beker.

De winnaars

Bij de enkelingen won Djélisa. Nummer twee was Fleur van Caam en de derde plaats was voor Silke Knop. De eerste plaats bij de paren was voor ‘De Peertjes, twee werden Milou en Fenna. Drie waren ‘de Koekebakkers’. Bij de kleine groepen deden maar liefst acht deelnemers mee! De eerste prijs ging naar ‘De Leutige koekebakkers’, tweede werden ‘de Melige Kadetjes’ en derde de pizzagroep van Milan van Meer. Bij de grote groepen ging de winst naar ‘Boulangerie la Carnaval’. Nummer twee was ‘We zitte meej gebakke lucht’ en ‘Leutkei’ mocht de derde prijs in ontvangst nemen. Toen alle prijzen waren verdeeld was het tijd om nog leutig samen te dweilen.

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
winnaars duo's
winnaars kleine groepen
winnaar enkelingen
winnaars grote groepen
Jeugdgevolg

Uit de Steenbergse Courant