Afbeelding
foto Jan de Langen
zaterdag 10 februari, 18:31

Het feest kan beginnen, de sleutel is binnen!

STRIENESTAD – De Kaaistraat stond vól bietboeren en meerminnekes, zaterdagmiddag. Want traditiegetrouw werd de sleutel van de stad tijdens de kinderoptocht door de burgemeester overgedragen aan de Prins en zijn gevolg. Om elf over twee was het zover, de sleutel kwam in handen van Prins Strienius VI. De leut kan beginnen!!

Bol van traditie

De sleuteloverdracht is een bijzonder moment tijdens carnaval. Het staat bol van traditie. Dat bleek ook dit jaar weer. Dré Jochems werd in het zonnetje gezet vanwege 11 jaar vaandel dragen voor dweilband HVNDK. En natuurlijke werden alle liedjes van de Prins en zijn gevolg van de afgelopen jaren uit volle borst meegezongen. Karnaval in Strienestad betekent veel.

Nar Bowke zingt 

In afwachting van het grote moment zong nar Bowke, soms samen met de jeugdnar, allerlei liedjes uit de afgelopen jaren én dit jaar. ‘O Strienestad, ’t Gèèfste plekske en We zitte gebakke, werden door heel veel aanwezigen uit volle borst meegezongen. De Bietboeren en meerminnen voelden zich meteen thuis.

Taart voor Prins Strienius VI

Natuurlijk werd tijdens de sleuteloverdracht, én daarvoor, ingespeeld op het motto ‘We zitte gebakke’. Prins Strienius VI kreeg uit handen van Milou en Fenna een prachtige rood-geel-groene taart overhandigd. De Mussenkoning kreeg een heerlijke taart van het hele gevolg vanwege zijn aanstaande afscheid overhandigd.

De sleutel van de stad

Maar het belangrijkste moment was toch wel de overhandiging van de sleutel van Strienestad door de burgemeester aan Prins Strienius VI. Na het onthullen van de Mus was het eindelijk zover: Geen zoete broodjes, geen geleuter. Burgemeester Van den Belt gaf de sleutel van de stad vol overtuiging over aan Prins Strienius VI. “Ik ga lekker met de beentjes in de lucht, want ik weet dat onze stad in goede handen is” sprak Van den Belt. En daarmee was het mooiste feest van het jaar aangebroken.

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant