Afbeelding
foto Jan de Langen
zaterdag 10 februari, 13:00

Prinsen en heel veel carnavalsliefhebbers treffen elkaar tijdens Burrieborrel

STRIENESTAD – De vrijdagnamiddag vóór carnaval staat bij veel carnavalsvierder in het teken van de Burrieborrel op het gemeentehuis. De Prinsen en hun gevolg verlaten hun eigen dorp nog één keer voor zij de sleutel overnemen.

Dweilend ontvangen

Het plein vóór het gemeentehuis was vrolijk versierd en binnen werden de bezoekers feestelijk ontvangen door D’n Dweilberg. “We komen dweilend binnen” lachte een groep uit ’t Vosse-ol. Ze werden gevolgd door een buslading uit Peeloofdurp én Pompedurp. De publiekshal stond in een mum van tijd vol liefhebbers van de leut.

Nog een keer!

Om ongeveer elf over vijf heette Angelo van den Berg alle aanwezigen hartelijk welkom. Dit jaar presenteerde hij de Burrieborrel niet alleen, oud nar Imke uit ’t Vosse-ol stond hem bij. “We hebben in 2016 samen de show van Sjappoo gepresenteerd. Dat beviel zo goed, dat wilden we nog een keer!” legde het gelegenheidsduo uit.

Vol en strak programma

De Burrieborrel had een vol programma én een strak tijdsschema. Een moeilijk uit te voeren combinatie. Het begon uiteraard met een woordje van de Burrie. Via De Estrella’s kwamen de vier Prinsen op het podium. De burrie werd flink de maat genomen. Zo kreeg hij een betaalbaar plan voor het gemeentehuis overhandigd. Alles met een grote knipoog, zoals gebruikelijk tijdens carnaval.

Elke Prins een eigen lied

Alle Prinsen gaven afzonderlijk, samen met hun gevolg en dweilband een optreden. Prins Strienius VI van Strienestad, Raldal én Strienedurpke beet het spits af. Vervolgens was het de beurt aan Prins Sien dun Eerste uit Peeloofdurp. Voor Prins Jeroen van Pompedurp was het zijn eerste optreden in Strienestad, en Prins Peer d’n 1e uit ’t Vosse-ol sloot het feestelijke en muzikale spektakel af.

Buurten en borrelen

Niet iedereen had constant de aandacht bij de optredens. Voor veel aanwezigen was het een jaarlijks weerzien met bekenden uit omliggende plaatsen. Heerlijk buurten én borrelen. “Gewoon een bietje ouwehoeren” grinnikt één van de bouwers van BC Vor Mekaor. Om elf over zeven sloot de bar. Al dan niet in polonaise vertrok iedereen weer ‘huiswaarts’. Eindelijk is het zover: carnaval is begonnen!

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant