De 4-0 die Jordy Dam scoorde betekende zijn 50e competitiedoelpunt voor het 1e elftal van v.v. Steenbergen. Na afloop van de wedstrijd mocht hij daarvoor een speciaal hiervoor gemaakt shirt in ontvangst nemen.
De 4-0 die Jordy Dam scoorde betekende zijn 50e competitiedoelpunt voor het 1e elftal van v.v. Steenbergen. Na afloop van de wedstrijd mocht hij daarvoor een speciaal hiervoor gemaakt shirt in ontvangst nemen.
vrijdag 8 december 2023, 14:00

Tegenstand Smerdiek na 45 minuten gebroken, Steenbergen in 2e helft naar grote overwinning

Steenbergen - Smerdiek 8-0Na de 4-2 overwinning van een week eerder in de thuiswedstrijd tegen DHV stond er afgelopen zaterdag voor v.v. Steenbergen wederom een thuiswedstrijd op het programma. Deze keer met als tegenstander het elftal van Smerdiek uit St. Maartensdijk, een tegenstander die voor aanvang van de wedstrijd op de ranglijst slechts 3 puntjes minder bij elkaar gevoetbald had dan Steenbergen. Een tegenstander dus om zeker rekening mee te houden, mede gezien het feit dat Smerdiek in zijn laatste wedstrijd slechts een kleine 2-1 nederlaag moest incasseren tegen koploper Tholense Boys.Maar in de praktijk waren de werkelijke krachtsverhoudingen zaterdag veel groter dan de stand op de ranglijst deed vermoeden.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren het de blauwwitten die het heft in handen namen maar er in de eerste 45 minuten niet in slaagden om het grote veldoverwicht om te zetten in (veel) echte doelkansen. Smerdiek beperkte zich in die periode tot massaal verdedigen en wist daardoor de tussenstand met de rust te beperken tot een 1-0 achterstand. Maar vanaf het begin van de 2e helft was het verzet van de ploeg uit St. Maartensdijk gebroken. Steenbergen bleef in die 2e periode met goed voetbal het doel van Smerdiek bestoken, de spelers van Smerdiek konden het toen niet meer belopen en moesten uiteindelijk “genoegen” nemen met een 8-0 nederlaag.


Wel overwicht maar weinig doelkansen

Zoals gezegd, Steenbergen liet er vanaf het begin van de wedstrijd geen misverstand over bestaan dat men zo snel mogelijk op voorsprong wilde komen, maar net als in de wedstrijd van een week eerder tegen DHV ging dat niet vanzelf.Door de verdedigende stellingen van Smerdiek wist de Zeeuwse ploeg goed stand te houden, vooral ook omdat Steenbergen verzuimde voetballende oplossingen te zoeken waardoor er altijd wel een been van de tegenstander tussen zat. Er kwamen wel mogelijkheden voor Ahmed Dahir op aangeven van Jordy Dam en van Roy van Gils die geen goede afwerking kregen terwijl schoten van Mike de Hoog en Roy van Gils door een speler van de tegenpartij werden geblokt. We noteerden rond minuut 20 een schot van Smerdiek dat over het doel van doelman Joost van der Ree vloog maar verder konden de mannen uit St. Maartensdijk weinig potten breken.


Voorsprong voor Steenbergen

Maar na een dik half uur was het dan eindelijk wel raak. Op het middenveld was het Gio van der Wegen die zich goed vrijspeelde en de bal meegaf aan Mike de Hoog. Vanaf ruim 20 meter wist die de doelman van Smerdiek voor de 1e keer te verslaan (1-0).In het vervolg van de 1e helft kregen Jordy Dam en Roy van Gils nog hele goede mogelijkheden om de score op te voeren maar helaas voor Steenbergen lukte dat niet.
Tegenstand van Smerdiek gebroken. Hoewel de 2e helft begon met een vrije trap voor Smerdiek die hen een hoekschop opleverde was het voor de rest van de 2e speelhelft een wedstrijd die zich op de helft van Smerdiek afspeelde.Er kwamen uitstekende scoringsmogelijkheden via vaak goed voetbal.Roy van Gils lepelde de bal op het hoofd van Jordy Dam die zijn kopbal gestopt zag worden door de Smerdiek doelman, op aangeven van Lars de Wit was het Mike de Hoog die zijn schot op de lat zag belanden en een volgende mogelijkheid voor Jordy Dam werd door hem naast geschoten.Maar na een goed uur spelen wisten de blauwwitten dan toch de ban te breken.Na een hoekschop van Mike de Hoog kwam de bal via Gio van der Wegen weer terug bij Mike de Hoog die de doelman van Smerdiek voor de 2e keer wist te verschalken (2-0).


Prijsschieten

En vervolgens zagen we een laatste half uur waarin het prijsschieten werd.Kort na de 2e treffer volgde een schot van Jordy Dam dat door de doelman van Smerdiek werd losgelaten waarna Gio van der Wegen de bal in het doel wist te werken (3-0).Een prachtige kopbal van Jordy Dam uit een vrije trap van Mike de Hoog vloog rakelings over maar in de 78e minuut had Jordy Dam dan toch succes toen hij op aangeven van Mike de Hoog de 4-0 liet aantekenen.Weer 4 minuten later wist wederom Jordy Dam te scoren toen hij een voorzet van Roy van Gils nu wel met het hoofd wist af te ronden (5-0) waarna Gio van der Wegen door Joep van Sittert werd bediend en met een mooi schot voor de 6-0 zorgde.Hiermee was de koek nog niet op want in de laatste 5 minuten was het Gio van der Wegen die na een schot van Dorus Bakker, wat door de doelman niet goed werd verwerkt, voor der 7-0 tekende, waarna in de laatste minuut door een eigen doelpunt van Smerdiek na een goede actie van Roy van Gils de eindstand op 8-0 werd bepaald.Een overwinning op een tegenstander die op voorhand sterker werd ingeschat maar dat deze zaterdag niet kon waarmaken.Ook goed om te vermelden dat de wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Piet Gabriëls (75 jaar !!!!!!) uit St. Willebrord die een prima wedstrijd floot.


Steenbergen morgen voor uitwedstrijd tegen Seolto naar Zevenbergen

Voor morgen, zaterdag 9 december, staat er voor Steenbergen een uitwedstrijd op het programma tegen Seolto uit Zevenbergen, de voorlaatste wedstrijd voordat de winterstop ingaat. Wederom een tegenstander die op papier gelijkwaardig is aan de blauwwitten. Seolto bezet momenteel op de ranglijst plaats 3 met 20 punten, 1 puntje meer dan Steenbergen maar ook met 1 wedstrijd meer gespeeld. Ook nu geldt weer dat, wanneer Steenbergen in het spoor wil blijven van koploper Tholense Boys, er gewonnen zal moeten worden.De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Meeren aan de Westrand 9 te Zevenbergen en begint om 15.00 uur.

Uitslagen senioren v.v. Steenbergen van zaterdag 2 december 

Steenbergen 1 - Smerdiek 1: 8-0; Steenbergen 2 - SKNWK 2: 3-3; Klundert 3 - Steenbergen 4: 4-0; Smerdiek 3 - Steenbergen 5: 3 - 2; BSC onder 23 - Steenbergen onder 23: 3-1; Steenbergen dames 1 - Papendrecht dames 2: 9-0.


Programma senioren v.v. Steenbergen voor zaterdag 9 december

Seolto 1 - Steenbergen 1, aanvang 15.00 uur; Halsteren 4 - Steenbergen 2, aanvang 15.00 uur; Steenbergen 3 - Meto 2, aanvang 15.15 uur; Steenbergen 4 - Seolto 5, aanvang 13.15 uur; Steenbergen 5 - WHS 3, aanvang 15.15 uur; Moc’17 dames 1 - Steenbergen dames 1 aanvang 15.00 uur; Steenbergen onder 23 - Zeelandia/Middelburg onder 23, aanvang 13.15 uur.

Uit de Steenbergse Courant