Afbeelding
vrijdag 8 december 2023, 12:00

Vanaf vanavond weer genieten van de kerstlichtshow aan de Middenwal

STEENBERGEN – De kerstlichtshow in de voortuin van de familie Vrieling aan de Middenwal is zo langzamerhand een begrip geworden in de donkere dagen voor kerst. Vanavond om 19 uur zal het 20 minuten durende licht- en muziekspektakel voor het eerst weer gaan draaien. Dan kunnen de liefhebbers dagelijks gaan genieten van het project waar vader Ralph en zoon Jens al maanden mee bezig zijn. “We hebben er dit jaar nog meer lampjes ingezet voor een voller effect. In totaal wel zo’n 10.500 schat ik.”

Volgens vader Ralph is zijn inmiddels 13-jarige zoon nog enthousiaster dan hij, en bovendien heeft hij nu de leeftijd dat hij nog meer zelfstandig kan doen. “We hadden voor carnaval een lasapparaat gekocht en dat hij heeft hij nu gebruikt om zelf statieven te lassen. Daardoor staan de lichtinstallaties nu een stukje hoger en zijn ze dus beter te zien. Dat is wel nodig, omdat we een heg hebben die anders het zicht voor de kleintjes deels blokkeert.”


“Geen directe overburen”

Ook dit jaar zal de kerstlichtshow waarschijnlijk weer een boel bezoekers trekken. “Wat ik regelmatig hoor is dat mensen de show als aanleiding nemen om een rondje te lopen. Die willen wat kilo’s kwijt en kunnen het zo handig combineren. Ook de senioren die in het naastgelegen complex Reginahof wonen, lopen graag met hun rollator langs. De bewoners van de appartementen aan de Schootsvelden bekijken het juist vanaf hun balkon. Klachten krijgen we eigenlijk niet, omdat we op open veld uitkijken. Zoiets moet je natuurlijk niet doen in een straat met directe overburen.” 


Uitsmijter tijdens Oud en Nieuw

De kerstshow is een combinatie van muziek en licht. Zoon Jens zou het liefst een hele rij kerstliedjes programmeren, maar daar moet Ralph hem soms even in afremmen. “We hebben nu zes liedjes staan, want anders duurt het straks 40 minuten en dat kan je de mensen niet aandoen. Alleen op Oudjaarsavond doen we om middernacht een langere show waarin we ook ABBA draaien met ‘Happy New Year’. Daarna is het ook wel genoeg hoor, de volgende dag ben ik dan alles aan het opruimen”, lacht Ralph.

Foto: Vanaf vanavond zal er bij het huis van de familie Vrieling aan de Middenwal elke avond om 19 uur een kerstlichtshow worden gegeven. “Dat doen we nog tot 31 december. Zoals gebruikelijk zetten we een collectebus neer voor het goede doel, de Hartstichting.”

Door Nicole van de Donk

De 13-jarige Jens Vrieling heeft veel onderdelen van de lichtinstallatie zelf gemaakt.

Uit de Steenbergse Courant