Morgen - vrijdag 8 december - wordt de eerste podcast "We hebben hier goud in handen" uitgezonden. Elke twee weken komt er een nieuwe versie met daarin aandacht voor de sterke punten van de zes gemeentelijke kernen. Burgemeester Ruud van den Belt spreekt steeds met inwoners, ondernemers en andere gasten.
Morgen - vrijdag 8 december - wordt de eerste podcast "We hebben hier goud in handen" uitgezonden. Elke twee weken komt er een nieuwe versie met daarin aandacht voor de sterke punten van de zes gemeentelijke kernen. Burgemeester Ruud van den Belt spreekt steeds met inwoners, ondernemers en andere gasten.
donderdag 7 december 2023, 09:21

Podcast “We hebben hier goud in handen” gaat morgen van start

STEENBERGEN - Morgen - vrijdag 8 december - gaat de podcast “We hebben hier goud in handen” met burgemeester Ruud van den Belt van start. De burgemeester wil in deze podcast - die eens in de twee weken wordt uitgezonden - aandacht geven aan inspirerende inwoners, ondernemers en andere gasten. Volgens hem ligt het goud in de zes kernen van de gemeente Steenbergen voor het oprapen. Met de podcast wil hij “alles wat onze gemeente te bieden heeft onder de aandacht brengen van een breed publiek”. In de Steenbergse Courant wordt tegelijk met de uitzendingen een column van de burgemeester geplaatst met een vooruitblik op de nieuwe aflevering.

Het goud ligt wat Ruud van den Belt betreft voor het oprapen. “Het zit bijvoorbeeld in de ontelbare vrijwilligers die zich sterk maken voor de leefbaarheid in alle kernen. Ook in de natuur en de vele recreatiemogelijkheden, in de rijke historie en zeker ook in de economische kracht van de gemeente Vanuit onze agrarische wortels spelen we een belangrijke rol in de wereldwijde transitie naar een plantaardigere toekomst. Ik zeg dit niet voor het eerst, maar het is nu echt de hoogste tijd om al die kansen te verzilveren en onszelf nog beter op de kaart te zetten”.

Gesprek met inspirerende inwoners en ondernemers

In de podcast gaat Van den Belt het gesprek aan met inspirerende inwoners, ondernemers en andere gasten. Mensen die zich allemaal op hun eigen manier inzetten voor, of verbonden voelen met de gemeente Steenbergen. “Dat is uiteindelijk in ieders belang. Door trots te zijn op wat we in huis hebben en dit zo goed mogelijk uit te dragen, creëer je brede welvaart. Dat is belangrijk voor het behoud en de verbetering van allerlei voorzieningen, voor de saamhorigheid, de leefomgeving en het persoonlijke welzijn van onze inwoners.”

Terug kijken en voortuitblikken

In de eerste aflevering kijkt burgemeester Van den Belt samen met zijn vrouw Angela en “Steenbergen-fan” Dasja Abresch eerst terug op 8 jaar burgemeesterschap en vooruit op alles wat komen gaat in de podcast. Deze podcast is met ingang van morgen te beluisteren via onder meer Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en de SLOS. Via https://www.gemeente-steenbergen.nl/actueel/podcast/ is een directe link te vinden naar de podcast-apps. Belangstellenden kunnen ook zoeken op de titel van de podcast, “We hebben hier goud in handen!” in hun favoriete podcast-app.

Uit de Steenbergse Courant