Afbeelding
vrijdag 8 december 2023, 07:30

Wisselvallig en zacht weekeinde, weer op weg naar dubbele cijfers

Zaterdag wordt het winderig en er trekt een regen en buienzone vanaf het westen over onze omgeving. De wind wordt vrij krachtig uit zuid tot zuidwest, ruimend naar west tot zuidwest. De maxima liggen zo rond de 11 graden. Ook zondag is het wisselvallig maar ook met opklaringen in de gemeente steenbergen. Er waait nog steeds een strakke zuidwestelijke wind. Het blijft wel zacht met maxima net als zaterdag van zo rond de 11 graden.

Ook na het weekeinde is het vooral op maandag en dinsdag (11-12 december) zacht en wisselvallig weer. Vanaf 14-15 december breidt, zo lijkt het nu, een Atlantisch hogedrukgebied zich over West-Europa uit, ook over onze regio. Dat betekent waarschijnlijk een overgang naar rustig en overwegend droog weer. De temperatuur gaat enkele graden zakken en komt daarmee rond normaal uit, zo rond de 7 graden.

EXTRA: Verwachtingen komende 14 dagen

De temperaturen neigen opnieuw naar het langjarige gemiddelde voor deze tijd van het jaar met maxima rond 6 à 7 graden maar ook kans op nachtvorst. De kans op neerslag is er nog altijd maar lijkt toch eerder beperkt te blijven.

Weerspreuk:” Zijn er in december veel mollen, dan laat de winter met zich sollen.”

Uit de Steenbergse Courant