Afbeelding
vrijdag 1 december 2023, 14:00

Sc Welberg boekt verdiende overwinning op Sc Stavenisse, terwijl het midweeks verliest van NOAD’67

Voor het 1e elftal van Sc Welberg stond afgelopen weekend de thuiswedstrijd tegen Sc Stavenisse op het programma. De bezoekers verloren tot nu al hun 8 gespeelde waarmee voor Sc Welberg maar één ding telde, en dat was het behalen van de overwinning. Die overwinning kwam er ook, Stavenisse werd verdiend met een 2-0 eindstand huiswaarts gestuurd. Afgelopen dinsdagavond speelde Sc Welberg thuis tegen NOAD’67 de inhaalwedstrijd. De oorspronkelijk geplande wedstrijd op 18 november jl. werd op het laatste moment afgelast door de scheidsrechter, in verband met de slechte staat van het veld.


Sc Welberg – Sc Stavenisse, eindstand 2-0

Sc Welberg begint goed aan de wedstrijd tegen Stavenisse. Al in de 4e minuut komt de thuisploeg op voorsprong. Een hoekschop vanaf rechts genomen door Mats Meeusen wordt door aanvaller Rick Schuurman hard in de netten gekopt, 1-0. Stavenisse moet duidelijk zijn draai vinden na de vroege achterstand en kan in de beginfase nauwelijks tot opbouwen komen. De volgende kans, na tien minuten voetballen, is wederom voor Welberg. Rick Schuurman wordt diep gestuurd, maar één op één voor de keeper ziet hij zijn inzet gekeerd worden. Een hoogstaande wedstrijd is het zeker niet, Welberg speelt slordig en Stavenisse kan er zelf ook maar weinig tegenoverzetten


Welberg met 10 man verder

Na ruim een kwartier spelen moet Welberg met 10 man verder, omdat Mohammed Dahir er met rood wordt afgestuurd. Aanleiding hiervoor was een opstootje, waarbij Dahir een domme actie beging en terecht met een rode kaart werd weggestuurd. Welberg moet zich duidelijk opnieuw positioneren, en gaat na de rode kaart meer achteruit voetballen. Stavenisse krijgt het initiatief, waardoor zij een aantal keer voor het doel komen zonder echt een uitgespeelde mogelijkheid te creëren. Welberg blijft gemakkelijk op de been.
Op het half uur een goede mogelijkheid voor Lars Machielse die vanuit de tweede lijn schiet, zijn poging gaat rakelings naast. Welberg probeert daarna weer langzaamaan het initiatief te nemen, terwijl Stavenisse niet bij machte is om met de overtal situatie gevaarlijk te worden. De irritatie tussen beide ploegen groeit richting de rust, omdat er langs beide kanten op het randje van het toelaatbare gespeeld wordt. De scheidsrechter heeft het er lastig mee. Kort voor rust creëert Welberg nog een goede kans door een goede combinatie tussen Djerrel Bax en Rick Schuurman, de inzet die volgt draait naast het doel. Beide ploegen zoeken de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Tweede helft

Stavenisse probeert direct na de aftrap een offensief te starten om de gelijkmaker te forceren. Na 50 minuten voetballen komen de bezoekers er gevaarlijk uitzetten. Een afstandsschot na een afgeslagen bal vanaf 20 meter wordt prachtig door keeper Bart Helmons gepakt. Vijf minuten later is het Welberg dat er goed uit komt. Rick Schuurman zet voor op Max van Lieshout, die zich goed vrijspeelt maar zijn inzet wordt knap gered door de doelman van Stavenisse. 


Welberg verdubbelt voorsprong

Na 58 minuten lijkt Welberg het duel in het slot te gooien. Djerrel Bax stoomt op rechts op, krijgt de ruimte om vanaf 20 meter uit te halen en zijn schot valt schitterend in de verre hoek binnen, 2-0.
Niet veel later krijgt Welberg de kans op ook de derde van de middag te maken. Invaller Jesse Franken, uitkomend in een lager seniorenelftal van Sc Welberg zet vanaf rechts voor op de compleet vrijstaande Rick Schuurman. Die kan voor een half open doel de bal inschieten, maar is te gehaast waardoor zijn inzet naast gaat. Welberg is ook met 10 man de veel betere ploeg en creëert in korte tijd een legio aan kansen die allemaal in de afronding stranden. Stavenisse heeft de gehele wedstrijd nauwelijks wat gecreëerd, terwijl het 75 minuten lang met een man meer speelde.


Verdiende overwinning

De thuisploeg wint verdiend met 2-0 van Sc Stavenisse, de uitslag had zeker veel hoger uit moeten vallen gezien de vele grote kansen die in de tweede helft gecreëerd werden.


Sc Welberg – NOAD’67, eindstand 1-4

Na de overwinning tegen Sc Stavenisse stond afgelopen dinsdagavond de wedstrijd tegen NOAD’67 op het programma. Die wedstrijd eindigde in een 1-4 nederlaag voor Welberg, mede omdat de ploeg verschillende spelers miste en daardoor niet het niveau wist te behalen uit de voorgaande wedstrijden. Tegen de nummer twee van de competitie kwam Welberg duidelijk wat te kort waardoor er een verdiende nederlaag geleden werd.


De wedstrijd is pas 30 seconden oud, als scheidsrechter Akdikan de bal op de penaltystip legt. De eerste de beste uitval van NOAD’67 komt uit in het strafschopgebied waar Djustin Leeuw de bal probeert te veroveren maar, daar ongelukkig de speler in meeneemt die slim gaat liggen, een terechte penalty overigens. Het cadeautje werd koelbloedig afgerond waardoor NOAD’67 al heel snel op voorsprong kwam. Dit was zeker niet het plan dat Sc Welberg voor ogen had. In de openingsfase zijn het de bezoekers die de overhand hebben, en met veel druk naar voren spelen, hetgeen Welberg duidelijk lastig kan doorbreken. Het is voor Welberg zoeken naar de voetballende oplossingen om zo onder de druk uit te voetballen, maar vaak stranden deze pogingen op het middenveld, waardoor NOAD’67 de eerste twintig minuten gemakkelijk op de been kan blijven


Verdubbeling score uit hoekschop

Na 23 minuten voetballen komen de bezoekers op een 0-2 voorsprong. Een hoekschop vanaf links wordt scherp in het 5 meter gebied geschoten en met een behendige kopbal ligt de bal in het doel.
Na de 0-2 lijkt Welberg wat uit zijn schulp te treden, en zoekt het in korte tijd een aantal keer het doel van NOAD’67 op.
het halfuur levert dit ook de aansluitingstreffer op. Vanaf rechts wordt er goed gecombineerd, waarbij uiteindelijk Mats Meeusen met een lepe steekpass ervoor zorgt dat Rick Schuurman één op één komt met de doelman, hij blijft koelbloedig en schiet de bal beheerst binnen, 1-2.
Welberg heeft het geloof dan teruggevonden en komt een aantal keer gevaarlijk voor het doel van NOAD’67, al wordt die hoop in de 38e minuut weer teniet gedaan als de 1-3 door NOAD’67 binnenvliegt. Een fout in de verdediging zorgt ervoor dat er simpel gescoord kan worden. Een domper voor Welberg, dat had gehoopt om er een spannende tweede helft van te maken.
Tweede helft Welberg voert in de rust een tactische wissel door om zodoende in het begin van de tweede helft nog wat te forceren. Al snel blijkt dat NOAD’67 simpelweg een maatje te groot is op deze doordeweekse avond en Welberg niet bij machte is in de gewijzigde samenstelling om echt goed weerstand te bieden.


Wedstrijd definitief in het slot

Na acht minuten voetballen wordt de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Een aanval op rechts kan door drie Welberg spelers niet gestopt worden, waardoor de bezoekers doorstomen richting het strafschopgebied, daar wordt de bal richting de vrij staande aanvaller gespeeld en die maakt koelbloedig af, 1-4. De wedstrijd is dan definitief gespeeld.
Het vervolg van de wedstrijd speelt zich voornamelijk af op de helft van Welberg, dat in de tweede helft veelal achteruit wordt geforceerd. Doelpunten vallen er niet meer waardoor de eindstand bepaald wordt op 1-4.


Zaterdag uitwedstrijd tegen SPS

Na het verlies tegen NOAD’67 speelt Sc Welberg a.s. zaterdag 2 december een uitwedstrijd tegen directe concurrent SPS. Die ploeg staat met 3 bepaalde punten één plaats onder Welberg dat tot nu toe 8 punten wist te behalen uit 9 gespeelde wedstrijd.
Het is voor Sc Welberg zaak om de wedstrijd tot een goed einde te brengen zaterdag om zo de aansluiting richting boven te houden, daarom zal het er ook alles aan doen op de wedstrijd te gaan winnen!
Op Sportpark d’n Aekerboam in Poortvliet wordt a.s. zaterdag om 14:30 uur afgetrapt, de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter dhr. Cobussen.

Door: Jesse de Decker

Uit de Steenbergse Courant