Foto: vv Steenbergen
Foto: vv Steenbergen
vrijdag 1 december 2023, 12:00

Steenbergen na 0-2 achterstand toch nog naar ruime 4-2 overwinning op DHV

Steenbergen speelde afgelopen zaterdag op het sportpark aan de Seringenlaan een thuiswedstrijd tegen D.H.V. uit Zevenbergschenhoek. Een wedstrijd tegen een tegenstander die tot dat moment precies evenveel punten bij elkaar gevoetbald had als de blauwwitten. Een wedstrijd vooral in het teken van wel of niet blijven aanhaken bij de bovenste ploegen op de ranglijst. Bij winst zou dat het geval zijn, bij verlies was duidelijk dat de aansluiting met die bovenste ploegen voorlopig verloren zou gaan. Uiteindelijk is het Steenbergen gelukt de winst over de streep te trekken, maar zonder horten en stoten ging dat bepaald niet.

Het werd een wedstrijd met 2 gezichten. Met een eerste helft waarin Steenbergen wel een overwicht had, maar waarin het voetbal bepaald geen hoogtij vierde. Door twee zwakke verdedigende momenten keken de blauwwitten zo rond het half uur zelfs tegen een 0-2 achterstand aan, maar via een doelpunt van Jordy Dam kort voor rust was er weer hoop op een goede afloop. Vervolgens zagen we een tweede helft waarin Steenbergen heer en meester was en via goed voetbal een verdiende 4-2 overwinning uit het vuur sleepte. De drive die in de eerste helft ontbrak was er toen wel, mede vanwege het feit dat tegenstander DHV de felheid van de 1e helft in de 2e helft niet kon voortzetten.


“Hotse knotse” voetbal

Steenbergen nam vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief, maar met goed voetbal ging dat in de beginfase bepaald niet. De wedstrijd speelde zich voor het grootste gedeelte af op de helft van DHV en het spelbeeld was rommelig. Vaak veel balverlies en te vaak weinig controle over de bal, waardoor de aanvallen die werden opgezet op niets uitliepen. In het eerste half uur van de wedstrijd konden we niet één doelkans voor Steenbergen noteren en was DHV rond het kwartier een keer gevaarlijk, toen een voorzet uit een vrije trap niet ver voorlangs het doel van doelman Joost van der Ree werd geschoten. Nadat een vrije trap van Jordy Dam in de 29e minuut het eerste gevaar opleverde voor het doel van DHV - uiteindelijk goed gepakt door de doelman van de bezoekers - waren het die bezoekers die twee minuten later op voorsprong kwamen.  De Steenbergse verdediging reageerde niet alert genoeg op een snel genomen ingooi van DHV, waardoor een DHV-speler vrij richting Steenbergen doel mocht lopen en beheerst de 0-1 kon binnenschieten. Slecht drie minuten later eenzelfde soort situatie, ook nu onvoldoende ingrijpen van de defensie van Steenbergen en ook nu werd dat resoluut afgestraft (0-2).


Aansluitingstreffer

Steenbergen bleek vanaf dat moment toch wakker geschut en wist nog voor de thee de aansluitende treffer binnen te schieten. Eerst was het Jordy Dam die zijn prima schot met moeite gestopt zag worden door de doelman van DHV, maar 5 minuten voor rust was er dan toch succes. Op rechts glipte Roy van Gils op snelheid en handig langs zijn directe tegenstander, gaf vervolgens een afgemeten voorzet richting Jordy Dam, die met zijn schot nu wel succes had en voor de 1-2 ruststand zorgde.


Snelle gelijkmaker

In de tweede helft zoals gezegd een geheel ander beeld. Al snel (in minuut 47) kwam Steenbergen op gelijke hoogte, hoewel het daarbij wel in het zadel geholpen werd door de doelman van DHV. Die kreeg een schot van Sam Hartog niet onder controle, waarna Ahmed Dahir er als de kippen bij was om de door de doelman losgelaten bal binnen te schieten (2-2). En vervolgens zagen we een wedstrijd met éénrichtingsvoetbal waarbij het wachten was een treffer voor de ploeg van Peter van Poortvliet. Voordat het zover was schoot Jordy Dam eerst nog een toegekende vrije trap, buiten bereik van de doelman, keihard op de lat en zagen we een schot van Roy van Gils uit een hoekschop van Gio van der Wegen rakelings naast vliegen. 

Doelpunt nummer drie kwam er dan toch na precies een uur spelen. Jordy Dam werd binnen de 16 neergelegd en dus kwam de bal op de stip te liggen. Mike de Hoog belastte zich met het nemen van de strafschop en schoot laag in de hoek de 3-2 op het scorebord. Steenbergen bleef ook hierna de bovenliggende partij. Een doelpoging vanaf 30 meter van Dorus Bakker leverde een prachtig schot op, maar werd even prachtig door de doelman van DHV tot hoekschop verwerkt. En een schot van Lars Heshof, op aangeven van Mike de Hoog, had net niet de juiste richting. Nadat DHV tien minuten voor tijd via een snelle uitval en een vrije trap die daaruit volgde, de bal voorlangs het Steenbergse doel zag gaan, was het even later Mike de Hoog die met zijn tweede goal de wedstrijd definitief besliste. Na een combinatie tussen Jordy Dam en Roy van Gils was het laatstgenoemde die Mike de Hoog een niet te missen kans bood en die tekenede voor de 4-2 eindstand. Een eindstand die tot stand kwam na een moeizame eerste 45 minuten maar ook na een 2e helft waarin Steenbergen duidelijk de betere ploeg was.


Thuiswedstrijd voor Steenbergen tegen Smerdiek

Voor morgen, zaterdag 2 december, staat er voor Steenbergen wederom een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is deze keer het elftal van Smerdiek uit St.Maartensdijk. Een elftal dat op de ranglijst slechts 3 puntjes minder heeft dan Steenbergen, dus ook nu zal Steenbergen weer volop aan de bak moeten om de winst thuis te houden. In verband met het feit dat er, door de mogelijk slechte weersomstandigheden, rekening mee wordt gehouden dat de wedstrijd moet worden gespeeld op het kunstgrasveld (waarop om 13.15 uur eerst nog een andere wedstrijd wordt gespeeld) begint de wedstrijd op het sportpark aan de Seringenlaan tegen Smerdiek om 15.15 uur.


Uitslagen senioren v.v. Steenbergen van zaterdag 25 november

Steenbergen 1 - DHV 1:  4-2; Steenbergen 2 - De Markiezaten 3: 4-3; DVO’60 9 - Steenbergen 4: 2-1; WHS 4- Steenbergen 5: 0-3; De Markiezaten onder 23 - Steenbergen onder 23: 3-3; MZC dames 2 - Steenbergen dames 1 (bekerwedstrijd): 0-0 (Steenbergen wint na strafschoppen); Prinsenland 35+ - Steenbergen 35+: 4-4.

 
Programma senioren v.v. Steenbergen voor zaterdag 2 december

Steenbergen 1 - Smerdiek 1, aanvang 15.15 uur; Steenbergen 2 - SKNWK 2, aanvang 13.15 uur; Klundert 4 - Steenbergen 3, aanvang 14.30 uur; Klundert 3 - Steenbergen 4, aanvang 14.30 uur; Smerdiek 3 - Steenbergen 5, aanvang 14.30 uur; BSC onder 23 - Steenbergen onder 23 aanvang 14.30 uur; Steenbergen dames 1 - Papendrecht dames 2, aanvang 11.30 uur.
Voor het volledige programma van de jeugdelftallen van v.v. Steenbergen: zie de website van de vereniging (www.vvsteenbergen.nl).

Uit de Steenbergse Courant