Afbeelding
zaterdag 2 december 2023, 10:00

Gemeente: Geen cameratoezicht bij bushalte Dinteloord

DINTELOORD – Er komt geen cameratoezicht bij de bushalte Noordlangeweg in Dinteloord. Dat heeft het college van b&w laten weten aan de gemeenteraad. De raad had via een motie gevraagd om het probleem van fietsendiefstal en vernielingen bij de bushalte te onderzoeken. Maar volgens de gemeente is er maar één aangifte bekend bij de politie en geen enkele melding bij de gemeente. Cameratoezicht is daarom een veel te ingrijpend middel, zo antwoordt het college. Wel worden er een aantal andere maatregelen voorgesteld.

Deze alternatieven hebben als eerste doel om meer zicht te krijgen op het aantal fietsendiefstallen en vernielingen aan fietsen. Zo wil de gemeente inzetten op preventieve maatregelen zoals posters ophangen met daarop tips voor inwoners en tevens een oproep om melding te maken of aangifte te doen. Daarnaast zal er meer toezicht komen van BOA’s en buurtpreventie. De politie wil tevens een ‘lokfiets’ gaan plaatsen. Tenslotte wordt er voorgesteld om de fietsenstalling zelf aan te passen zodat er meer fietsen in passen en er betere verlichting komt. 


Advies

Dat laatste advies is afkomstig van busmaatschappij Arriva, die aangaf dat de fietsen snel omvallen omdat de bushalte zich op een open plek in de wind bevindt. En omdat er te weinig plek is in de fietsenstalling, worden fietsen overal neergezet en weggeduwd.
“Wanneer de genomen maatregelen onvoldoende vooruitgang bieden, valt de inzet van een uiterst middel als cameratoezicht te overwegen”, zo besluit het college.

Door: Nicole van de Donk

Uit de Steenbergse Courant