Foto: Het organiserend drietal Ineke van Minderhout, Ineke Herselman en Ria Veraart met vaste bezoekster van het eerste uur Riet Nijssen.
Foto: Het organiserend drietal Ineke van Minderhout, Ineke Herselman en Ria Veraart met vaste bezoekster van het eerste uur Riet Nijssen.
zaterdag 2 december 2023, 14:00

Matinee tussen thee en diner tikt de tien jaar aan

STEENBERGEN - Zondagmiddag 26 november vierde het Matinee tussen thee en diner haar tiende verjaardag. Dat gebeurde in de zaal van het Wapen van Steenbergen met muzikale medewerking van Esther Krinkels-de Ron, Stefan Uijtdewilligen - samen het duo De Buren - en Flip de Nijs. Het werd als vanouds een gezellige middag voor inwoners van Steenbergen die het leuk vinden om tijdens het Matinee weer wat bij te kletsen.

Tien jaar geleden kwamen Ineke van Minderhout en Ineke Herselman op het idee om een bijeenkomst te organiseren voor inwoners van Steenbergen. De twee Inekes haalden er Ria Veraart bij en zo werd de organisatie van de eerste Matinee bij café Aarden een feit. Het idee was om het Matinee gewoon een laagdrempelige middag te laten zijn, met steeds de onbezoldigde medewerking van muzikanten die voor de sfeer kunnen zorgen. Het initiatief vond weerklank en steeds meer Steenbergenaren wisten het Matinee op de zondagmiddagen te vinden. De eerste Matinee kreeg als allereerste artiesten moeder en dochter Sophia en Charlotte Hoogland op het podium. Dit tweetal werd gevolgd door een lange reeks van opvolgers. Onder hen het Duo De Buren, dat voorafgaand aan de jubileumversie beloofde om bij het tweede lustrum alsnog een optreden te verzorgen. En zo geschiedde. Het werd een drukbezochte gezellige middag waarop ook de bezoekster van het eerste uur Riet Nijssen net als alle andere keren present was. 

“Hopelijk volgen nog vele Matinees”

Het organiserend trio geeft aan dat ze als het aan hen ligt nog heel wat volgende Matinees wil organiseren. “We zijn dan wel afhankelijk van de medewerking van de kastelein, van onbezoldigde artiesten en natuurlijk ook van de belangstelling van het publiek”.  

Door: Peter Vermeulen

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant