IJsfestijn Steenbergen kan rekenen op een grote groep vrijwilligers die zich bijzonder inzet om het evenement te laten slagen. Onder hen de ijsmeesters Tinus Schillemans, Cees Damen, Ger de Gast, Jan Hommel, Peter van der Steen en Ger Helmons. Foto: Peter Vermeulen - Steenbergse Courant
IJsfestijn Steenbergen kan rekenen op een grote groep vrijwilligers die zich bijzonder inzet om het evenement te laten slagen. Onder hen de ijsmeesters Tinus Schillemans, Cees Damen, Ger de Gast, Jan Hommel, Peter van der Steen en Ger Helmons. Foto: Peter Vermeulen - Steenbergse Courant
vrijdag 1 december 2023, 10:00

Laatste loodjes bij de opbouw van het IJsfestijn: zaterdagmiddag officiële opening

STEENBERGEN - Het is aftellen geblazen. Na een aantal nachten vorst in de tent zou de ijsvloer helemaal gereed moeten zijn voor de ontvangst van de eerste schaatsliefhebbers op zaterdagmiddag na de officiële opening die zaterdagmiddag om 13:15 uur plaatsvindt. Dan zal wethouder Kees Gommeren samen met Sinterklaas het IJsfestijn openen.  Voor de kinderen zal het extra leuk zijn, want naast dat ze kunnen schaatsen ontvangen de aanwezige kinderen cadeautjes van de Sint. Het IJsfestijn kent een bijzondere opening, die gebeurt door curling waarbij een fles champagne op de middenstip van de ijsbaan aan diggelen gaat. 

Op dit moment is het spannend voor de ijsmeesters. Want het blijkt dat de ijsbaan niet helemaal waterpas ligt en dat betekent dat er wat kunstgrepen moeten worden uitgehaald om het ijs op de juiste dikte te krijgen. “Het laatste deel van de baan heeft een minimaal verloop. Hierdoor kan er niet in een keer de volledige hoeveelheid water op worden gespoten, omdat dit dan op deze plaats over de rand van de baan stroomt. We gaan nu het steeds in laagjes opbrengen en hopen dat het zo gaat lukken”, vertelt ijsmeester Peter van der Steen. Samen met de andere ijsmeesters en leden van de opbouw- en afbreekploeg - Tinus Schillemans, Cees Damen Ger de Gast, Jan Hommel en Ger Helmons - hoopt hij de lastige klus nu alsnog te klaren. “Wat is dit jammer. Het opbouwen van de tent en leggen van de schaatsvloer ging tot nu toe heel vlot”.


Vijf weken lang schaatsplezier

De inmiddels achtste editie van het IJsfestijn belooft weer heel wat schaatsliefhebbers veel plezier te gaan bezorgen. Ze kunnen vijf weken lang - tot en met zondag 7 januari naar hartenlust schaatsen of deelnemen aan de vele activiteiten die in de komende weken worden georganiseerd. En dat zijn er heel wat: Schoolschaatsen - Disco schaatsen - Bedrijfscurling, Seniorenschaatsen met bingo - Winterpubquiz - Peuterschaatsen - Jeugd IJshockey, Jeugdcurling en Open Curling en een Après Ski-party. De exacte tijdstippen hiervan zijn te vinden op de website: www.IJsfestijn-Steenbergen.nl onder ‘activiteiten’. Wie belangstelling heeft voor een of meerdere activiteiten kan zich opgeven door een mailbericht te sturen naar; events@ijsfestijn-steenbergen.nl. Op deze site kan iedereen die zich voor het ijsfestijn wil inzetten ook aanmelden als vrijwilliger.

Door: Peter Vermeulen

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant