Sinterklaas kwam afgelopen zaterdag met twee van zijn Pieten op bezoek in het atelier van goudsmid Daniëlle Bothof. Zij had hem een nieuwe ring beloofd en had woord gehouden.
Sinterklaas kwam afgelopen zaterdag met twee van zijn Pieten op bezoek in het atelier van goudsmid Daniëlle Bothof. Zij had hem een nieuwe ring beloofd en had woord gehouden.
maandag 27 november 2023, 15:00

Goudsmid Daniëlle maakt nieuwe ring voor Sinterklaas

STEENBERGEN – Normaal gesproken heeft Sinterklaas zijn woordje wel klaar, maar afgelopen zaterdag stond hij even met z’n mond vol tanden. Tussen alle bezoekjes en pakjes uitdelen door was er namelijk een bijzonder moment voor hemzelf. In het atelier van de Steenbergse goudsmid Daniëlle Bothof kreeg hij een fonkelnieuwe zilveren ring cadeau. Een uniek ontwerp waar hij nog honderden jaren mee vooruit kan. De Goedheiligman was ermee in zijn nopjes. “Ik zal hem met veel trots dragen”, sprak hij met zijn bekende gewichtige stem. 

Vooraf waren er wel lichte zenuwen bij Daniëlle Bothof. Ze is gewend aan klanten die bij haar op bezoek komen om te praten over een op maat gemaakt gedenksieraad, maar Sinterklaas is wel van een heel ander kaliber. Het werd uiteindelijk vooral een leuke ontknoping van iets wat als grapje begonnen was. “Vorig jaar rond Sinterklaastijd kwamen mijn man en ik de Sint op straat tegen toen hij net terugkwam van een bezoek. We raakten in gesprek en nodigden hem uit voor een kopje koffie bij ons thuis. Toen bleek dat zijn goedkope plastic ring kapot was, heb ik spontaan geroepen dat Sinterklaas wel iets mooiers verdient. Ik zag het meteen als een mooie uitdaging”, vertelt ze. 

Op maat gemaakt ontwerp met een robijn

Even verdween het aanbod naar de achtergrond, maar met de decembermaand in het vooruitzicht ging Daniëlle aan het werk in haar eigen atelier aan huis. Ze kon er haar hele ziel en zaligheid in kwijt. “Wanneer krijg je nu de kans om zo’n over the top ontwerp te maken? Ik heb symbolisch de staf van de Sint erin verwerkt en twee keer de letter S. Eentje staat voor Sinterklaas en de ander voor Steenbergen. En natuurlijk een knoeperd van een robijn. Sinterklaas heeft hem een keertje moeten passen voor de maat, want het luistert natuurlijk nauw als je handschoenen draagt en hij mag niet afglijden. Maar hij zat eigenlijk meteen als gegoten.” Ook al zitten er vele uurtjes werk in de Sinterklaasring, de Steenbergse goudsmid wilde er niks voor hebben. Maar haar beloning kwam in de vorm van een grote glimlach van Sinterklaas zelf. “Ik vind hem ongelofelijk prachtig.”

Door: Nicole van de Donk

Afbeelding
Afbeelding
Daniëlle Bothof maakte zelf deze toepasselijk foto van een van de meest bijzondere ringen die ze ooit heeft gemaakt.

Uit de Steenbergse Courant