Afbeelding
dinsdag 28 november 2023, 12:00

Voorbereidingen jaarconcert Volharding Steenbergen in volle gang

STEENBERGEN - Op 9 en 10 december verzorgen de orkesten van Muziekvereniging Volharding het traditionele jaarconcert, waarbij de sporthal van het Cromwiel omgetoverd wordt tot een ware concerthal. De orkesten hebben ieder een eigen programma samengesteld en zijn druk aan het oefenen om het repertoire in te studeren. Inmiddels zijn de eerste kaarten al verkocht. De kaarten zijn te koop bij Primera ‘De Gilles’ en kosten 9,50 euro per stuk.

Elk jaar organiseert Volharding rond het einde van het jaar een Jaarconcert, elk jaar met een nieuw thema. Dit jaar is dat thema ‘In the Picture!’. De orkesten hebben rondom dit thema de programma’s samengesteld en het Cromwiel zal in dit thema versierd worden. In het weekend worden er twee concerten gegeven. Op zaterdagavond 9 december treden de volwassen orkesten op : Percussiegroep - Klein Orkest - JONG Volharding - Persi Swing Collective Bigband en het Harmonieorkest. Zondagmiddag 10 december zijn de jeugdorkesten aan de beurt:  de Schoolorkesten - Muzieketiers - Muziek Maten - Percussiegroep en JONG Volharding.Het concert op zaterdagavond start om 19:30 uur en op zondagmiddag begint het om 14:00 uur.


Basisschoolkinderen gratis

Eén van de doelen van Muziekvereniging Volharding Steenbergen is om zo veel mogelijk jeugd kennis te laten maken met het maken van muziek. Daarom mogen alle basisschoolkinderen bij beide concerten gratis naar binnen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant