Afbeelding
Foto: Peter Vermeulen
zaterdag 18 november, 22:11

Regen spelbreker voor intocht Sint op De Heen, maar warm onthaal in De Stelle

DE HEEN – Al vele jaren vaart de boot van Sinterklaas als eerste in de zes kernen de haven van De Heen binnen. Alleen dit jaar was de regen een spelbreker. Het slechte weer deed de evenementencommissie op het dorp besluiten om de Sint en zijn Pieten rechtstreeks in gemeenschapshuis De Stelle te ontvangen. Het werd er zeker niet minder gezellig door.

In het gemeenschapshuis verzamelden zich de kleintjes van De Heen en omgeving met hun ouders of begeleiders. In de zaal van De Stelle zorgden de Pieten dat de kinderen al goed in de stemming kwamen. Het duurde even - en er was heel wat gezang en er waren heel wat muzikale noten van de Drie Kwartjes nodig, voor de Sint gehoor gaf aan de roep om toch maar snel te arriveren. 

Pieten gehypnotiseerd

Maar eindelijk was het dan zover en betrad de Goedheiligman de zaal. Hij werd ontvangen door locoburgemeester Maurice Remery en ‘de gelegenheidsburgemeester van De Heen’  Anjella Neelen.
In de zaal was overigens het nodige mis gegaan met de daar aanwezige Pieten. Want twee van hen hadden de opdracht gekregen om de stal van Ozosnel uit te mesten en deden dat niet alleen met tegenzin, maar brachten bij  hun terugkomst een wraakplannetje tot uitvoer.. Zij hypnotiseerden andere Pieten en lieten hen zelfs geloven dat zij Sinterklaas zelf en zijn hoofdpiet waren. Dat leidde tot een rare situatie en de Sint moest er aan te pas komen voor er orde op zaken kon worden gesteld.

Dansjes en een polonaise

Toen dat was gebeurd werden er liedjes gezongen voor de Sint en ook kwamen de beentjes van de kleintjes in beweging tijdens een dansje en even later tin een heuse polonaise. Het bleef gezellig in De Stelle en langzaam aan kwam het voor de kleintjes tot een hoogtepunt van de middag, toen bleek dat Sinterklaas cadeautjes had meegebracht voor de kinderen van De Heen. Cadeautjes die door evenementencommissie De Heen waren voorbereid en die door de kinderen met veel plezier werden ontvangen.

[ door Peter Vermeulen ]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant