Foto: Tweede dame Manon van Beers in actie tijdens haar spannende vrouwenenkel.
Foto: Tweede dame Manon van Beers in actie tijdens haar spannende vrouwenenkel. Foto: BV Steenbergen
dinsdag 3 oktober 2023, 14:20

Fraaie winst net voor de competitiestop bij badmintonners BV Steenbergen

STEENBERGEN - Het vlaggenschip van BV Steenbergen speelde vorige week dinsdag 26 september tegen een bijzonder jeugdig BC Shot 6. Tijdens de thuiswedstrijd wonnen de Steenbergse badmintonners met 6-2.

Bij binnenkomst in Sporthal ‘t Cromwiel leek het even alsof de tegenstanders van BV Steenbergen 1 nog niet aanwezig waren. Er was wel een jeugdteam aan het warmspelen. Navraag leverde op dat deze vijf spelers tóch de tegenstanders waren.  Heren Jeroen Karman en Patrick Oerlemans zetten hun Dongense opponenten met 21-7 en 21-13 vakkundig aan de kant. Manon van Beers en Patricia Nuijten repliceerden die prestatie nagenoeg met 21-14 en 21-10. Met 2-0 voorsprong op het scorebord begon het team aan de enkelpartijen.

Badmintonles

Kevin van Loon kwam tekort (18-21 en 19-21) en ook Manon van Beers leverde haar partij in (21-23 en 10-21). Gelukkig was teamoudste Patrick Oerlemans in goeden doen en gaf hij zijn tegenstander een korte badmintonles (21-9 en 21-13). Eerste dame Patricia Nuijten moest diep graven in haar partij tegen de enkele turven grote jongedame die ongeveer drie keer jonger was dan zijzelf. De eerste game ging met 21-11 vlot naar Steenbergse zijde, de tweede viel met 15-21 de andere kant op en Nuijten trok de slotgame nipt naar de thuisploeg (21-19).  
Met 4-2 voorsprong was gelijkspel nog mogelijk voor de jonkies uit midden-Noord-Brabant. Jeroen Karman en Patricia Nuijten staken daar na een valse start (17-21) een flink stokje voor (21-14 en 21-12). Kevin van Loon en Manon van Beers tikten het zesde wedstrijdpunt binnen, waardoor 6-2 winst voor de thuisspelers doorgegeven kon worden aan het wedstrijdbureau van Badminton Nederland.

Competitiestop

Nu is er drie weken een competitiestop en op dinsdag 24 oktober ontvangt het BV Steenbergen-team het sterke Smashing Maasdam 3, de huidige nummer 3 uit de poule. Dat zal sowieso een stevige uitdaging worden, het Zuid-Hollandse team heeft al een 8-0 winst in de zegetas.  
Via de website bvsteenbergen.nl/competitie volg je van BV Steenbergen 1 de gedetailleerde uitslagen. Op social media als Instagram en Facebook is de club te vinden met het zoekwoord ‘bvsteenbergen’.

Uit de Steenbergse Courant