Afbeelding
maandag 2 oktober 2023, 16:31

Scouting Steenbergen vierde 90-jarig bestaan op gepaste wijze

STEENBERGEN – Een Floraplein gevuld met leuke Scouting activiteiten trok aflopen zaterdag goede belangstelling. Scouting Steenbergen pakte feestelijk uit ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan. Een reden voor het college van b en w van Steenbergen om eveneens uit te pakken en de Scouts te verrassen met de inmiddels bekende ‘Heraut’, een beeldje dat wordt toegekend aan verenigingen die in de gemeente al lange tijd hun belangrijke bijdrage leveren aan de gemeenschap.

Nadir Baali – voor deze dag in de functie van loco-burgemeester – had het genoegen om de jubilerende Scouting te eren. Hij roemde de vereniging om haar betrokkenheid en complimenteerde Scouting Steenbergen met het feit dat het ze gelukt is om de vereniging nu al negentig jaar levendig te houden. Als voormalig lid van Scouting Steenbergen en nog steeds stil-lid kan Baali uit eigen ervaring spreken. Voorzitter Arthur Backx nam de ‘Heraut’ met plezier in ontvangst “Deze is voor jullie allemaal,” hield hij alle scouts voor.   Arthur Backx zegt tegenover Steenbergse Courant met veel plezier en vol tevredenheid terug te kijken naar de afgelopen jubileumdag. “Het was zeer geslaagd, vanwege alle activiteiten, de belangstelling, het mooie weer en de inzet van de scoutingleiding.”

Klimwand, kabelbaan en lekkernijen

Op het Floraplein waren de klimwand, de kabelbaan en de grote ballen zeer in trek. Ook lieten bezoekende kinderen zich de fraaie glittertattoos graag aanbrengen en de van het kampvuur afkomstige marshmallows en de zelfgemaakte chips vonden gretig aftrek.
De scouts in de leeftijden van 11 tot en met 14 jaar bakten ’s middags pannenkoeken en ook die lieten de bezoekers zich goed smaken.
Een geslaagde jubileum dag dus. De scouts kunnen de komende weken uitkijken naar de jaarlijkse viering van SinteKerst. Ze hoeven zich in de tussentijd niet te vervelen. “Onze wekelijkse bijeenkomsten zijn immers elke keer weer een feestje,” zo stelt voorzitter Tuur Backx.

[ door Peter Vermeulen – fotografie: Linda en Lieke Jabobs – Steenbergse Courant ]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant