Foto: In het Hyperbaar centrum, dat gevestigd is in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes, worden patiënten met bestralingsklachten geholpen met zuurstof therapie.
Foto: In het Hyperbaar centrum, dat gevestigd is in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes, worden patiënten met bestralingsklachten geholpen met zuurstof therapie.
maandag 2 oktober 2023, 09:34

Informatieavond over zuurstoftherapie als mogelijke oplossing voor bestralingsklachten

REGIO – Voor mensen die in het verleden bestraald zijn en nog steeds kampen met klachten zoals pijn en weefselverhardingen in het bestraalde gebied, kan zuurstoftherapie wellicht een goede oplossing bieden. Dat wordt verduidelijkt tijdens een informatieavond op maandag 23 oktober in Goes. Hier zullen drie artsen vertellen over de behandeling bij het hyperbaar centrum in deze plaats.

“Bij zuurstof therapie – een behandeling die door elke zorgverzekeraar volledig wordt vergoed – ademt een patiënt via een masker en met extra druk zuurstof in. Hierdoor worden weefsels die een tekort hebben aan zuurstof tot twaalf keer beter van zuurstof voorzien. Door deze behandeling worden nieuwe bloedvaatjes aangemaakt, de doorbloeding wordt beter, pijnklachten verminderen en het bestraalde weefsel wordt soepeler,” aldus de artsen Heringhaus, Esteve Cuevas en Van Rees Vellinga.

Hyperbaar centrum

Zij vertellen tijdens de informatieavond in het Adrz aan de ’s Gravenpolderseweg 114 in Goes over deze behandeling in het hyperbaar centrum. Ook vertelt een patiënt over hoe hij de behandeling heeft ervaren en wat de resultaten zijn.

Aanmelden

De avond op maandagavond 23 oktober die om 19:30 uur begint – met een inloop vanaf 19:00 uur – is gratis toegankelijk. Wel is aanmelden noodzakelijk. Dit kan via telefoon 088 125 4290 of via een mailbericht met contactgegevens naar info@hyperbaarcentrum.nl. Het is eveneens mogelijk om hier een kosteloos intakegesprek aan te vragen.
Meer uitleg over de zuurstoftherapie en ervaringen van patiënten is te vinden op www.hyperbaarcentrum.nl

Uit de Steenbergse Courant