Afbeelding
foto Jan de Langen
dinsdag 26 september 2023, 16:00

Gezelligheid troef tijdens Matinee

STEENBERGEN – De vakanties zijn voorbij, tijd voor weer een gezellige middag ‘Matinee tussen thee en diner’. Een vol programma met een optreden van Estrellaproducties én de Southwall Singers, was veelbelovend. De belofte kwam uit. Het was een beregezellig Matinee.

Opbouwen naar 26 november 

Dit jaar viert het ‘Matinee tussen thee en diner’ haar 10-jarig bestaan. Reden genoeg voor de Ineke’s en Ria flink uit te pakken. “Met dank aan lokale artiesten, want we hebben geen geld” lacht Ineke Hersman. 22 oktober staat het Matinee in het teken van een ‘Bier und weinfest’. Met lederhosen en dirndl jurken en muziek van Junior Huigen en zijn band. En als klap op de vuurpijl staat 26 november dik aangestreept in de agenda. Dan zal het 10-jarig bestaan feestelijk gevierd worden.

Anjella en Esther

Zondag werd Estrellaproducties bereid gevonden de middag te omlijsten. “We gaan er een leutige middag van maken” vertellen Anjella Neelen en Esther de Ron, de twee dames achter Estrellaproducties. “We hebben de pick-up en heel veel oude plaatjes uit de kast getrokken én we hebben een kleine verrassing voor de dames van het Matinee.”

Goeiemiddag, ik zeg een hele goede middag

Die verrassing kwam in de vorm van een lied. “Goeiemiddag, ik zeg een hele goeie middag” begon Estrella. Het lied ging verder over koffie en café noir en de Ineke’s en Ria werden geprezen. Al snel zong iedereen mee en was het ijs gesmolten. Er werd hartelijk gelachen om de grappen van de twee. Vaak in plat Steenbergs óf Zeeuws, want dat laatste is volgens Esther het grootste talent van Anjella.

Southwall Singers

Een bijzonder optreden was er van de Southwall Singers. Wie ze niet kent, het is een groep bewoners van SDW en begeleiders die houden van muziek. En dat was duidelijk af te lezen aan de gezichten van het koor. Een heel repertoire van oude Nederlandse liedjes werd uit volle borst gezongen. Het ging van ‘Boer wat zeg je van mijn kippen’ tot ‘Ja zuster, nee zuster’. Iedereen zong mee. “Het is een van de leukste middagen tot nu toe” glunderde Ineke van Middendorp, en daar was iedereen het mee eens.

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant