Afbeelding
foto Jan de Langen
maandag 25 september 2023, 15:50

Water: Vriend of vijand? Concert in gereformeerde kerk

DINTELOORD – Zondagmiddag gaven Patrick Goverde en klarinetensemble KleZZ een bijzonder concert ten gehore in de gereformeerde kerk. De titel ‘Water: Vriend of vijand?’ werd op muzikale wijze ten uitvoer gebracht. Een speciaal door KleZZ gecomponeerd stuk ging over de watersnoodramp.

Niet zomaar muziek        

Het was niet zomaar een concert zondagmiddag in de gereformeerde kerk. “Er zit een heel verhaal achter” legde Patrick Goverde uit. “We beginnen wat somber. De kracht van water, maar ook het tekort aan water op veel plaatsen op de wereld. We besteden extra aandacht aan de watersnoodramp en eindigen met een positief geluid. Het belang van water.”

Piano en klarinet

Goverde gaf het concert in samenwerking met klarinetensemble KleZZ, een ensemble met 10 leden aanwezig, die allemaal ruime ervaring hebben op muzikaal gebied. Om beurten werd een stuk gespeeld op piano of klarinet. Voor de liefhebbers was het genieten!

Forces of the Sea

Speciale aandacht was er voor de watersnoodramp die ook onze regio zo zwaar getroffen heeft. Er werd een verhaal verteld over de vreselijke gebeurtenissen van die zondagnacht 1 februari 1953. Daarbij werden oude foto’s getoond. Het was zoals altijd weer indrukwekkend hoeveel leed er binnen enkele uren veroorzaakt werd door de kracht van de zee. KleZZ speelde Forces of the Sea. Een prachtig muziekstuk, speciaal gecomponeerd over de watersnoodramp.

Waterput voor Cambodja

Aan het einde van het concert werd de IRSA-foundation door Patrick Goverde in het zonnetje gezet. De foundation zet zich in om voldoende waterputten te creëren voor mensen in Cambodja. Een cheque van € 350,-- werd symbolisch overgedragen aan Dirk Visser. Met deze cheque kan gestart worden met de bouw van een braadnodige waterput in een Cambodjaans dorp.

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant