Afbeelding
foto Jan de Langen
zondag 24 september 2023, 12:31

Burendag De Heen brengt buurt samen

DE HEEN – Hoe kun je Burendag beter vieren dan met samen eten. De Evenementencommissie had zaterdag een gezellig programma opgesteld voor alle inwoners van het dorp. ’s Middags was voor de jeugd. ’s Avonds schoven de volwassenen aan voor een uitgebreide barbecue.

Evenementencommissie

De evenementencommissie betekent veel voor de bevolking van De Heen. Elke mogelijkheid wordt aangegrepen om inwoners bij elkaar te brengen en een leuke dag te bezorgen. Burendag kan dan natuurlijk niet worden overgeslagen. Al weken werd op social media gepromoot. Het wierp zijn vruchten af. Burendag in De Heen werd feestelijk gevierd.

We verhuizen naar binnen

Op het programma voor zaterdag stond een spellenmiddag voor de kinderen en een barbecue gepland. Helaas was het weer ook in De Heen erg wisselvallig en moest de evenementencommissie de plannen wijzigen. Het hele programma verhuisde naar De Stelle. De gymzaal werd omgebouwd tot speelparadijs en de barbecue werd buiten onder een tent neergezet.

Opening door Divertimento

Om drie uur zou burendag officieel geopend worden. “Maar niet het hele orkest kon binnen” verwijst Piet de Jong naar de ruimte in De Stelle. “Daarom zijn ze maar met de helft gekomen” voegt De Jong er lachend aan toe. Het maakte het optreden van het orkest onder leiding van Walter Sion niet minder om. De aanwezigen genoten!

Barbecue en dansen

Tegen het einde van de middag kwamen veel buren binnengedruppeld. De kinderen vonden hun weg naar de gymzaal en hun ouders vonden een plekje in de zaal. Anita en Ed zongen tal van bekende en minder bekende nummers, de sfeer zat er al vroeg in. De barbecue werd aangezet en al snel konden de eerste sateetjes en hamburgers gegeten worden.

Op naar de Pubquiz

Het werd een zeer geslaagde Burendag waarbij iedereen het uitstekend naar de zin had. Voor de evenementencommissie reden genoeg om uit te zien naar het volgende evenement. De Pub quiz van 4 november. Wie mee wil doen kan zich nog opgeven. Er is nog ruimte voor enkele teams van maximaal 6 personen.

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant