BV Steenbergen keert terug met een nieuw team in de Nederlandse bondscompetitie.
BV Steenbergen keert terug met een nieuw team in de Nederlandse bondscompetitie.
donderdag 21 september 2023, 18:13

Nieuw team BV Steenbergen succesvol gestart in bondscompetitie

STEENBERGEN - Afgelopen week keerde BV Steenbergen terug in de Nederlandse bondscompetitie van Badminton Nederland. De thuiswedstrijd tegen FST Waalwijk 3 ging met 7-1 naar het Steenbergse team.

Na enkele jaren zonder competitieteam heeft de Steenbergse badmintonclub weer een team van fanatieke badmintonners samengesteld. Bij de heren staan Patrick Oerlemans, Jeroen Karman, Kevin van Loon en reserveheer Pierre Beerkens klaar en bij de dames Manon van Beers, Patricia Nuijten en reservedames Alice Willamme en Esther van Broekhoven. Team 1 acteert tijdens competitieseizoen 2023-2024 in de achtste divisie nylon (afdeling 13) en heeft daarin zes tegenstanders in Brabant en Zuid-Holland.

BV Steenbergen 1 - FST Waalwijk 3

Dinsdagavond 12 september ontving het Steenbergse badmintonteam in Sporthal ‘t Cromwiel haar tegenstanders van FST Waalwijk 3. Zowel het mannendubbel van Patrick en Jeroen als het vrouwendubbel van Manon en Patricia werd prooi voor de thuisploeg. In de enkelpartijen leed alleen Patrica verlies (22-20, 17-21, 14-21). Diesel Patrick opende zijn enkelpartij met een bizarre 29-27, verloor de tweede game met 12-21 en zag het licht in de slotgame: 21-19. Beide gemengddubbels waren voor BV Steenbergen 1, al hadden Kevin en Manon daar nog en driegamer voor nodig.
Met 7-1 op het scorebord kan het vlaggenschip van BV Steenbergen vol vertrouwen uitzien naar de uitwedstrijd op vrijdag 22 september. Het speelt dan in Krimpen aan de Lek tegen Shuttlek 3. Na deze thuiswedstrijd tegen FST Waalwijk bekleedt team 1 de tweede plaats in de poule, direct na reekshoofd Smashing Maasdam 3.
Via de website bvsteenbergen.nl/competitie kunnen de gedetailleerde uitslagen van BV Steenbergen 1 worden gevolgd.. Op social media als Instagram en Facebook is de club te vinden met het zoekwoord ‘bvsteenbergen’.

‘ProbeerBadminton’

Net als vorig jaar biedt BV Steenbergen weer de mini-badmintoncursus ProbeerBadminton aan, een sportief initiatief van de Nederlandse badmintonbond. Hiermee leert de beginner in tien badmintonlessen in sporthal het Cromwiel op speelse wijze de basisslagen en regels. Een ideale manier voor zowel kinderen vanaf 8 jaar als volwassenen om de snelste racketsport ter wereld zelf te ervaren.  
BV Steenbergen roept op: “Schrijf je voor 30 september in op de website bvsteenbergen.nl/probeer sluit aan bij deze tien introductietrainingen en maak kennis met de sport! Een gediplomeerde trainer zorgt ervoor dat elke deelnemer passend begeleid wordt. De eerste badmintonles is op dinsdag 3 oktober”.
[ door Christ de Rooij ]

Uit de Steenbergse Courant