Afbeelding
zaterdag 23 september 2023, 10:00

Ruim dertig belangstellenden bij ‘Nachtvlindernacht’

DINTELOORD – Afgelopen zaterdagavond verwelkomde de Dinteloordse natuurwerkgroep een dertigtal belangstellenden tijdens de ‘Nachtvlindernacht’ die op de ‘Vlinderidylle’ op landgoed Westcreecke aan de Stoofdijk werd gehouden. In de boerenschuur van de familie Verwer werd gestart met een inleidend praatje van vlinderspecialist Ingrid Vaane.

Buiten waren de zaken goed voorbereid om zoveel mogelijk nachtvlinders te lokken. Een aantal bomen was ingesmeerd met een zoet mengsel waar de nachtvlinders graag op af komen. Er stonden lichtemmers verspreid over het terrein en er was een verlichte plek – een laken dat werd aangelicht – ideaal om de nachtvlinders te kunnen bekijken. In de schuur konden de bezoekers tal van vlindergidsen inzien en er was informatie over de Vlinderstichting.


Handige app

Een goede hulpmiddel was de app ‘Obsidentify’, die op advies van de werkgroep was gedownload. Via deze app en een foto die de gebruiker van een bepaalde nachtvlinder maakte, werd aangegeven om welke vlinder het mogelijk gaat. En zo leerden de deelnemers namen kennen zoals ‘Zwart Weeskind’, ‘Plakker’ en ‘Populierengouduil’. De aanwezige deskundigen gaven goede uitleg. Het enthousiasme tijdens deze Nachtvlindernacht was groot, al helemaal bij de jongste bezoekers.

De avond werd afgesloten met een drankje, aangeboden door de Dorpsraad. “Het was een heel leuke en informatieve avond, waarbij iedereen genoot van de sfeer bij het landgoed en de idylle”, zo concluderen de organisatoren.

Uit de Steenbergse Courant