Afbeelding
vrijdag 22 september 2023, 14:00

Sc Welberg verliest ook laatste bekerwedstrijd tegen vv Klundert

Voor Sc Welberg stond afgelopen zaterdag de laatste poulewedstrijd van het districtsbekertoernooi op het programma. Veel stond er niet meer op het spel tegen vv Klundert, aangezien de bekerduels tegen Kogelvangers en Tholense boys al eindigden in een nederlaag.

De laatste bekerwedstrijd tegen vv Klundert, wederom een 3e klasser die dit seizoen mee gaat doen in de top van die competitie, was voor Sc Welberg wederom een zware wedstrijd. Welberg kwam flitsend uit de startblokken, creëerde in de eerste vijf minuten twee grote kansen die niet tot doelpunten leidde. Klundert daarentegen was uiterst effectief en scoorde er lustig op los. Na 90 minuten voetballen ging de thuisploeg met een 11-0 overwinning van het veld.


Welberg gevaarlijk uit de startblokken

Ondanks dat Klundert een niveau hoger speelt kwam Sc Welberg brutaal uit de startblokken. Al na twee minuten voetballen werd Djerrel Bax op rechts diep gestuurd, de aanvaller omspeelde zijn tegenstander waardoor Bax alleen op de keeper af kon lopen. Bax probeert de keeper te omspelen maar die grijpt de bal goed weg. Een grote kans op de openingstreffer, die helaas geen doelpunt oplevert.

Niet veel later is het Kane Brands die op links doorkomt en zijn schot vanaf rand strafschopgebied net naast ziet gaan.


Klundert komt vroeg op voorsprong

Welberg dat in de openingsfase de bovenliggende partij is, komt na zes minuten voetballen toch op achterstand. Terwijl Welberg vanuit de achterhoede probeert op te bouwen onderschept Klundert halverwege op de helft de bal en straft dit meteen af door de openingstreffer op het scorebord te zetten, 1-0.

Ondanks de vroege achterstand blijft Welberg het eerste kwartier goed weerstand bieden, al moet het na 13 minuten al noodgedwongen wisselen. Mike Grondmann verlaat met een blessure het veld. Niet lang na het wisselmoment komt Klundert op 2-0 via een hoekschop die wordt binnengekopt.

Kort voor de drinkpauze komt Klundert ook nog op 3-0 via een vrije trap die wordt binnengekopt door een van de kopsterke spelers van Klundert.


Score loopt voor rust verder op

Na de drinkpauze lijkt Welberg het even compleet kwijt te zijn. Klundert proeft dat er een grote uitslag mogelijk is en doet er alles aan om in korte tijd veel doelpunten te scoren, helaas voor Welberg met succes.

Op het half uur komt Klundert op 4-0. Na een uitgespeelde aanval valt de bal via de binnenkant van de paal binnen. Vrijwel direct na de 4e treffer ligt ook de 5e in het doelnet. Een prachtig afstandsschot vanaf 20 meter belandt hoog in de rechterkruising van het doel. Het mooiste doelpunt van de middag voor de thuisploeg.

Voor rust komt Klundert nog tweemaal tot scoren waardoor Welberg met een pijnlijke 7-0 ruststand de kleedkamer opzoekt.


Tweede helft

In de tweede helft vertoont zich hetzelfde spelbeeld. Klundert heeft het meeste balbezit, en Welberg wordt veel teruggedrongen op eigen helft. De wedstrijd is voor rust al beslist en dat is ook te merken aan beide ploegen in de tweede helft.

Klundert komt gedurende de tweede helft nog viermaal tot scoren toe, waarmee de uitslag op 11-0 uitkomt.

Een pijnlijke nederlaag voor Sc Welberg, al moet gezegd worden dat Klundert een selectie heeft die dit seizoen voor de prijzen in de 3e klasse zal gaan meestrijden. Dit niveauverschil was bijna de gehele wedstrijd duidelijk zichtbaar.


Start competitie met derby tegen vv Steenbergen

Nu de poulefase voor het districtsbekertoernooi ten einde gaat Sc Welberg zich richten op de start van de competitie. Aanstaande zaterdag 23 september staat de eerste wedstrijd daarvoor op het programma. Meteen staat er een mooi affiche te wachten voor de selectie van trainer Ad Straver, want het zal een bezoek brengen aan stadsgenoot vv Steenbergen.

Steenbergen boekte twee overwinningen tegen vv Krabbendijke en vv Vrederust, en vorig weekend speelde het in de laatste poulewedstrijd tegen V.V. Rillandia met 2-2 gelijk.

Sc Welberg zal gebrand zijn om een resultaat tegen V.V. Steenbergen te behalen. Vorig seizoen eindigde ontmoeting op het sportpark aan de Seringenlaan in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg, al had Sc Welberg in die wedstrijd meer verdiend gezien het spelbeeld toen.

Aankomende zaterdag start de derby vv Steenbergen tegen Sc Welberg om 15:15 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Owen Struijk.

Door: Jesse de Decker

Uit de Steenbergse Courant