Afbeelding
vrijdag 22 september 2023, 12:00

Steenbergen door naar tweede bekerronde ondanks matige wedstrijd tegen Rillandia

Rillandia 1 - Steenbergen 1: 2-2

Afgelopen zaterdag stond voor het eerste elftal van vv Steenbergen de derde bekerwedstrijd op het programma; een uitwedstrijd tegen het elftal van vv Rillandia in Rilland. Na 2 overwinningen tijdens de eerder gespeelde wedstrijden ( 4-2 winst op Krabbendijke en 0-4 winst op Vrederust) wist het elftal van trainer Peter van Poortvliet op voorhand dat een gelijkspel voldoende zou zijn om de 2e bekerronde te bereiken.

Tegenstander Rillandia had in de voorgaande twee wedstrijden behoorlijke nederlagen moeten incasseren, dus zou een goed resultaat in Rilland mogelijk moeten zijn. Maar zoals zo vaak werd ook in deze wedstrijd weer bewaarheid dat, wanneer je niet goed aan de wedstrijd begint met niet de juiste instelling, het toch nog fout kan gaan.

Helemaal fout ging het dan gelukkig net niet, want dat gelijke spel werd uiteindelijk behaald, maar Steenbergen speelde vanwege de te slappe instelling een verre van goede wedstrijd.


Slap begin

De blauwwitten begonnen te slap aan de wedstrijd, kwamen desondanks al na 6 minuten op een 0-1 voorsprong, maar namen het daarna te gemakkelijk op. Er was, met name in de tweede helft, heel veel balbezit maar ook heel veel slordig en onnodig balverlies. Tegenstander Rillandia was kwalitatief een mindere ploeg, maar maakte het Steenbergen door hun fellere speelwijze toch vaak moeilijk. En de scoringskansen die Steenbergen in de loop van de wedstrijd wel degelijk kreeg, werden te weinig benut omdat de echte overtuiging ontbrak.


Steenbergen snel op 0-1

Al in de allereerste minuut ontstond de eerste mogelijkheid voor Steenbergen maar was het de doelman van Rillandia die een geplaatste kopbal van Jordy Dam nog net tot hoekschop wist te verwerken.

Een kleine 5 minuten later was het dan al wel raak. Het was Mike de Hoog die de bal voortrok en uiteindelijk was het Amed Dahir die met zijn schot de doelman van de thuisploeg kansloos liet, 0-1. Na deze vroege voorsprong behield Steenbergen heel veel balbezit maar werd er, zoals gezegd, slordig omgegaan met de doelkansen.

Aan het eind van de eerste helft was ook Rillandia meer te zien op de helft van Steenbergen en moest doelman Max Knook een keer handelend optreden om een goed schot van de gastheren onschadelijk te maken. Maar een 4-tal minuten voor rust moest hij toch de gang naar het net maken toen een afstandsschot onder in de hoek hem te machtig was, waardoor Rillandia op gelijke hoogte kwam (1-1).


Via strafschop toch nog een voorsprong bij rust

Toch ging Steenbergen nog met een voorsprong de rust in.

Roy van Gils glipte op rechts langs enkele tegenstanders maar werd binnen de 16 gevloerd. Mike de Hoog belastte zich met de toegekende strafschop en zorgde met zijn inzet voor een 1-2 ruststand in het voordeel van Steenbergen. 

De veldmeerderheid die Steenbergen tijdens de eerste 45 minuten had, werd na rust alleen maar meer. De ploeg van oefenmeester Peter van Poortvliet kreeg vooral in de beginfase van die tweede helft wel een 5-tal hoekschoppen te nemen waaruit o.a. een goede kans ontstond voor Roy van Gils die zijn kopbal niet ver naast zag gaan. 

Een goede actie op rechts van diezelfde Roy van Gils gaf Jordy Dam een niet te missen kans maar zijn schot had te weinig overtuiging waardoor de doelman van Rillandia de inzet kon keren. Na een uur spelen wederom een goede mogelijkheid voor Roy van Gils, na een vrije trap van Jordy Dam, maar ook nu ging de kopbal van de Steenbergse aanvaller net langs de voor Steenbergen verkeerde kant van de paal.


Gelijkmaker van Rillandia

Steenbergen verzuimde dus om de vele kansen die werden gecreëerd te verzilveren en moest mede daardoor na een groot uur spelen plotseling de gelijkmaker incasseren. Via een lange diepe bal die niet voldoende werd verdedigd, kreeg een aanvaller van Rillandia vanaf de rechterflank een schietkans en werd doelman Max Knook laag in de hoek verslagen waardoor de 2-2 op het scorebord kwam.

Met nog een kleine 10 minuten op de klok kwam de thuisploeg zelfs op een 3-2 voorsprong maar werd deze treffer wegens buitenspel alsnog geannuleerd.

Het 2-2 gelijke spel werd ook in de slotfase ondanks weer enkele goede mogelijkheden voor Steenbergen niet meer gewijzigd.

De 7 punten die zijn behaald in de bekerpoule betekenen dat Steenbergen doorgaat naar de volgende bekerronde, waarvoor eind oktober de volgende wedstrijd zal worden gespeeld.


Competitiestart tegen Sc. Welberg

Maar eerst zal morgen, zaterdag 23 september, dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd moeten worden gespeeld van het nieuwe voetbalseizoen 2023/2024. Tegenstander daarbij is plaatsgenoot sc Welberg dat er ongetwijfeld alles aan zal proberen te doen om het Steenbergen zo moeilijk mogelijk te maken. We zijn dan ook benieuwd hoe deze derby gaat aflopen.

De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark aan de Seringenlaan te Steenbergen, aanvang 15.15 uur.


Uitslagen senioren van de wedstrijden gespeeld op zaterdag 16 september

Rillandia 1 - Steenbergen 1: 2-2

Steenbergen onder 23 - De Markiezaten onder 23: 4-2

Steenbergen 3 - W.H.S. 3: 5-0

Zwaluwe dames 2 - Steenbergen dames 1: 2-5


Programma senioren voor zaterdag 23 september

Steenbergen 1 – Sc Welberg 1, aanvang 15.15 uur

Roosendaal onder 23 - Steenbergen onder 23, aanvang 16.20 uur

TPO/VOV 2 - Steenbergen 3, aanvang 14.30 uur

De Fendert 4 - Steenbergen 4, aanvang 12.30 uur

Noad.67 2 - Steenbergen 5, aanvang 14.30 uur

Steenbergen dames 1 - RCD dames 1, aanvang 11.30 uur

Voor het volledige programma voor de jeugd zie de website van v.v. Steenbergen (www.vvsteenbergen.nl)

Door: John Rommers

Uit de Steenbergse Courant