Foto: De Volkspartij stelt artikel 40 vragen over de gang van zaken rond de verkeersdrempel in de Wouwsestraat.
Foto: De Volkspartij stelt artikel 40 vragen over de gang van zaken rond de verkeersdrempel in de Wouwsestraat. Foto: Volkspartij
maandag 18 september 2023, 11:27

Volkspartij op de bres voor bewoners Wouwsestraat vanwege verkeersdrempel

STEENBERGEN – Meer dan een jaar geleden hebben bewoners van de Wouwsestraat die grenzen aan het gedeelte van die straat waar een verkeersdrempel ligt, aangegeven dat zij overlast en schade hebben van verkeer dat de drempel passeert. Tot op heden voelen de betreffende bewoners zich niet gehoord en het antwoord van het college op vragen hierover in de oordeelsvormende vergadering van 6 september is volgens hen niet correct. Vandaar dat de Volkspartij nu artikel 40-vragen stelt aan het college.

De Volkspartij stelt daarbij dat de bewoners gefrustreerd zijn omdat actie vanuit de gemeente uitblijft en dat zij klagen over een slechte communicatie met hen.  
Van het college wil de fractie van Volkspartij nu horen hoe de verzekeringsorganisatie van de gemeente kan bepalen dat de scheurvorming in de woningen niet komt door trillingen zonder de uitslag van een trilling meting. Aan de verantwoordelijk wethouder wordt nu gevraagd om het rapport van deze meting in de Wouwsestraat. Ook wordt gevraagd naar de resultaten van eventuele andere metingen naar verkeersdrempelschades in de gemeente. En tot slot wil de fractie een reactie op de klacht van de slechte communicatie naar de klagende bewoners.

[ door Peter Vermeulen ]

Uit de Steenbergse Courant