Afbeelding
maandag 18 september 2023, 14:00

Foodtruckfestival tijdens burendag op de Welberg

WELBERG – Burendag op 23 september aanstaande belooft ook dit jaar op de Welberg een gezellige en culinaire dag te worden. Stichting Ontspanning Voor Welberg heeft opnieuw allerlei kraampjes en foodtrucks geregeld voor een foodtruckfestival bij partycentrum de Duiventoren. Het is een beproefd concept wat ook liefhebbers van buiten het dorp trekt.

Vanaf 15:00 tot 22:00 uur staan er zeven verschillende ondernemers klaar om het publiek te verrassen met lekkernijen. “Dit jaar komen er een aantal nieuwe lekkere gerechtjes bij, zoals broodjes en smoothies van d’n Jayce, nacho’s en kebab, en broodjes beenham. Ook zijn de Raldalgrillers weer terug. Deze drie Welbergenaren laten hun grillkunsten zien op een Green Egg en zullen dit jaar heerlijke ossenhaas met pepersaus verzorgen, luxe broodjes hamburger en heerlijke frietjes. Uiteraard is er weer een borrelplank met speciaal bier, dat wordt verzorgd door partycentrum Duiventoren en zijn er lekkere sateetjes van poelier Vughts te koop’, aldus een van de vrijwilligers van OVW.


Muziek: DJ en de band Bunker

Naast al het eten en drinken is er ook aan de kinderen gedacht. Er komt een grote speelwagen te staan, waar de kinderen ook met slecht weer in kunnen spelen en zijn er grote XL bouwblokken. Versnaperingen zijn er voor de kinderen genoeg, want er is dit jaar een churros- kraam en is er snoep van het snoepwinkeltje te verkrijgen. “Wat betreft de muziek hebben we iets speciaals, want er komt dit jaar niet alleen een DJ die vinylplaten gaat draaien, maar ook komt in de middag de band Bunker uit Tilburg optreden. Omdat we het weer niet in de hand hebben, wordt er ook dit jaar een overkapping neergezet zodat de bezoekers droog kunnen staan en zet de Duiventoren de deuren ook open.” De toegang van het terrein aan de Hoogstraat 15 is gratis. Bij binnenkomst kunnen er muntjes gekocht worden, waarmee op het hele terrein betaald kan worden. Dit mag met contant geld, maar pinnen is mogelijk.

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant