De betonnen blokken die twee jaar geleden door de gemeente op de Steenbergseweg zijn geplaatst, zijn van begin af aan een bron van discussie geweest. Stem0167 kwam vorige week met een motie om ze per direct te verwijderen, maar kreeg daar niet genoeg steun voor van de overige partijen.
De betonnen blokken die twee jaar geleden door de gemeente op de Steenbergseweg zijn geplaatst, zijn van begin af aan een bron van discussie geweest. Stem0167 kwam vorige week met een motie om ze per direct te verwijderen, maar kreeg daar niet genoeg steun voor van de overige partijen. Foto: Peter Vermeulen
donderdag 8 juni 2023, 15:34

Betonnen blokken Steenbergseweg blijven voorlopig staan

DINTELOORD – De grijze betonnen blokken op de Steenbergseweg blijven een blok aan het been van menig Dinteloorder. Een voorstel van partij Stem0167 om ze binnen een maand te verwijderen haalde het niet binnen de gemeenteraad. Coalitiepartijen Gewoon Lokaal!, Progressief Samen en de VVD vinden het geen goed idee zolang er geen andere snelheidsremmende maatregelen voor in de plaats komen. Bovendien vinden ze het logischer om het mee te nemen tijdens de herinrichting van de Steenbergseweg die op stapel staat. Ook de wethouder ziet het niet zitten. “Alles wat je nu doet is zonde van de energie en het geld.”

“Natuurlijk zou je ze een kleurtje kunnen geven of er bomen in kunnen zetten. Maar waarom zou je die investering doen als we binnen 1,5 à twee jaar aan de slag gaan met de Steenbergseweg?”, vond wethouder Maurice Remery. Vorige maand kwam het college met de vraag om 3,8 miljoen beschikbaar te stellen voor de herinrichting. Eigenlijk zou de gemeenteraad daar op donderdag 1 juni over stemmen, maar dat is met een maand uitgesteld omdat er nog last-minute informatie beschikbaar kwam waardoor niet alle raadsleden volledig op de hoogte waren. 

“Weghalen en overnieuw beginnen”

Maar ook het besluit over de betonnen obstakels werd dus opgeschoven, ondanks het pleidooi van Toon van der Wegen (Stem0167). “Uit de enquête die door een inwoonster van Dinteloord is gehouden, kwam naar voren dat veel mensen het momenteel een onveilige situatie vinden en dat het verkeer regelmatig vastloopt. Dus haal die dingen weg, geracet wordt er toch wel.”

Hij werd daarin gesteund door oppositiepartijen D66, Volkspartij, CDA en Fractie Verbeek. “Laten we het nu eens gewoon doen”, zei CDA’er Jeroen Weerdenburg. Danker Kouwen (Volkspartij) was het met hem eens. “Het is gewoon de verkeerde beslissing geweest. Dat bleek al aan het begin toen ze een stuk lager gemaakt moesten worden. Dus weghalen en overnieuw beginnen.” Tim Huisman van D66 noemde de blokken “het grootste irritatiepunt in Dinteloord”.

Volgens Gewoon Lokaal! zijn blokken noodzakelijk

Maar raadslid en Dinteloorder Dennis Van Agtmaal was fel tegen. “We hebben notabene als raad zelf ingestemd met verkeersremmende maatregelen. En nu ze zomaar weghalen omdat ze lelijk zijn? Dan wordt het weer de racebaan die het was.” De VVD wil graag eerst de alternatieven horen van de wethouder voordat de blokken verwijderd worden. 

Door: Nicole van de Donk

Uit de Steenbergse Courant