kijkopsteenbergen.nl
kijkopsteenbergen.nl
vrijdag 9 juni 2023, 08:46

Compleet zomer: vanaf zaterdag mogelijk 8 zomerse dagen op rij!

Zaterdag zou de wind in onze regio dan resoluut naar een oostelijke hoek gaan doordat ons hogedrukgebied dan eindelijk van plaats verandert. Daarmee komt dan meteen veel warmere landlucht onze kant op en schieten de maxima omhoog, zo tegen de 28 graden. Door het afsnijden van die noordelijke wind, doen ook de kustgebieden mee met die hogere temperaturen en kan het ook daar richting 25 graden en meer gaan. Toch blijft het uitkijken voor een zeebries die later op de dag de temperaturen weer kunnen temperen, maar zo krachtig als de voorbije dagen wordt die niet meer.

Zondag zijn er mogelijk tropische temperaturen in onze omgeving aan bod, maar de zon gaat wel iets vaker schuil achter wat stapelwolken of sluierbewolking. Vanuit het zuiden neemt echter de kans op een lokale regen- of onweersbui toe, maar door het lokale karakter van de buien zal dat de droogte niet oplossen.  
In de nieuwe week blijft het erg warm voor juni met dagelijks temperaturen tussen zo rond de 28 graden in de gemeente steenbergen. Het blijft droog met een mix van wolken en zon.

Weerspreuk: “Op juni komt het aan, of de oogst zal bestaan.”

Uit de Steenbergse Courant