Noa Boerma (14) is de nieuwe Miss Kleine Tour en ze heeft er zin in!
Noa Boerma (14) is de nieuwe Miss Kleine Tour en ze heeft er zin in! Dasja Abresch
zondag 4 juni 2023, 23:08

Noa Boerma (14) is Miss Kleine Tour 2023

STEENBERGEN – Het was moeilijk uit te maken wie er vanmiddag harder straalde: de zon of Noa Boerma nadat bekend werd dat zij de Miss Kleine Tour editie 2023 is. Tijdens een dag vol sport en spel streden vier kandidaat-Missen om de titel. Allemaal even enthousiast, mooi en lief, maar er kan er nu eenmaal maar één de winnaar zijn en dat werd dus Noa. De 14-jarige Steenbergse is dolblij met het erebaantje, al had ze naar eigen zeggen het haar ‘concurrenten’ net zo gegund.

Zoals dat meestal het geval is bij de Miss, is ook Noa geen onbekend in de Tour-karavaan. Als oud-renner van de KlusWijs-ploeg heeft ze al heel wat kilometers op de teller staan. De Roncalli-leerling komt uit een echt Kleine Tour-nest, want haar vader gaf haar de liefde voor het jeugdwielerspektakel met de paplepel in en haar jongere zusje fietst nog mee.

Nieuwe trend

De nieuwe Miss kreeg haar sjerp overhandigd van haar voorganger Miss Kyra die nog altijd met veel plezier terugkijkt op haar Tour-week in 2022. Na afloop van de officiële bekendmaking stonden de rennertjes natuurlijk in de rij om de eerste handtekening van Miss Noa in ontvangst te nemen en werd al direct duidelijk dat er zich dit jaar een nieuwe trend ontwikkelt. De Miss moest namelijk niet alleen handen en armen van haar naam voorzien, maar ook was er regelmatig een speciaal verzoek om de handtekening op het voorhoofd te zetten. Het is weer eens wat anders.

Eerste Miss-daad

De eerste Miss-daad die Noa moest plegen was het uitreiken van de medailles aan de ploegen die de sport- en spelmiddag wonnen. Bij de meisjes was dit het team van Verkaart Bouwbedrijf B.V., bij de jongens ging Glastuinbouw Steenbergen met de winst aan de haal.

Al bij al was het weer een topdag op het Steenbergse sportpark met talloze leuke en originele spelletjes. Vanwege het warme weer waren vooral de activiteiten waar water bij aan te pas kwam populair.

De 53ste editie van de Kleine Tour Steenbergen vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 19 augustus. Er doen 18 ploegen met als nieuwkomer in het ploegenklassement Era Content + Makelaars Pieter Hommel is met ploegleiders Bart Heshof, Jasper en Arjan de Jong.

[ door Dasja Abresch ] 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant