Afbeelding
zaterdag 3 juni 2023, 14:00

21-jarige Dinteloorder aangehouden in onderzoek drugshandel

DINTELOORD/STEENBERGEN – De politie heeft afgelopen dinsdagmorgen een 21-jarige man in zijn woning in Dinteloord aangehouden. De woning is doorzocht en er zijn “diverse voor het onderzoek relevante goederen” in beslag genomen, zo meldt de politie. De aanhouding is onderdeel van een onderzoek naar grootschalige drugshandel en witwassen. Eerder werden in dit onderzoek al zes verdachten aangehouden, daarvan zitten er nog drie in voorarrest.

De eerste arrestaties in het onderzoek vonden plaats op vrijdag 3 februari jl. in het kader van de actiedag rond het oprollen van klanten van de criminele telefoondienst Exclu. Bij de operatie in West-Brabant werd onder meer tijdens de doorzoeking van een boerderij in de buurt van Steenbergen een geheime opslag van 1700 kilo ketamine ontdekt met een straatwaarde van een kleine 40 miljoen euro.


Woning doorzocht in Steenbergen

Tijdens de actie van afgelopen dinsdag 30 mei wilde de politie ook nog een verdachte in Steenbergen aanhouden. Hij werd echter niet aangetroffen maar wel werd zijn woning doorzocht. 

Ook is er in het kader van dit onderzoek een verdachte in Antwerpen aangehouden en zijn er woningen doorzocht in Groenlo en Geleen. Twee andere verdachten verblijven vermoedelijk in het buitenland en zijn nog niet door het rechercheteam gelokaliseerd. 

Uit de Steenbergse Courant