Afbeelding
vrijdag 26 mei 2023, 14:00

Steenbergen wordt Beachbergen op Eerste Pinksterdag

STEENBERGEN – Aanstaande zondagmiddag – op Eerste Pinksterdag – wordt op de Markt het dertigste Steenbergse Beachvolleybaltoernooi gehouden. De eerste wedstrijden op de acht uitgezette velden beginnen om 12:30 uur. Aan het toernooi nemen 40 teams deel, zij spelen tijdens het dagprogramma 80 wedstrijden. Tijdens het avondprogramma worden op vier velden nog eens 40 wedstrijden gespeeld.

“In het kader van de 30e editie hebben we getracht er een nog zomerser evenement van te maken met het thema ‘Steenbergen wordt Beachbergen’, zo laat de organisatie van het Diomedon Beachvolleybal toernooi weten. Die bestaat uit Paul Schalk, Marjorie van Leeuwen, Patrick Bos en Peter Delfos. Dit viertal krijgt de hulp van een groot aantal vrijwilligers.

Voor het toernooi kan beginnen wordt eerst het Marktplein voorzien van een forse laag strandzand. Er worden vervolgens acht velden ingericht. Elk team bestaat uit minimaal vier spelers, terwijl meerdere spelers mogen indraaien. Per wedstrijd – die in totaal twintig minuten duurt – worden twee sets gespeeld. Na tien minuten wordt van speelhelft gewisseld. Time-outs zijn niet toegestaan en – toch ook belangrijk om te weten – protesten tegen de wedstrijdleiding worden niet in behandeling genomen, aldus het toernooireglement. Al zal dit laatste geen problemen opleveren, het beachvolleybal toernooi kenmerkt zich door een gezellige en sportieve sfeer.
Op vier velden wordt vanaf 17:00 uur ook een avondprogramma afgewerkt. En ook dan heerst er in de omliggende horecagelegenheden een feestelijke stemming.
De organisatie van het toernooi weet zich ondersteund door 34 sponsoren, waarmee men zeer verguld is.

Door: Peter Vermeulen

Uit de Steenbergse Courant