Afbeelding
vrijdag 26 mei, 16:00

Sc Welberg verliest laatste competitieduel tegen DVO’60 met geflatteerde cijfers

DVO’60 1 – Sc Welberg 1 4-0

Voor het 1e elftal van Sc Welberg stond afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van deze competitie op het programma. Nadat de ploeg bijna een maand vrij was, de laatste wedstrijd werd immers gespeeld op 22 april tegen Lepelstraatse Boys, moest Welberg nog één keer aantreden. In Roosendaal speelde het tegen DVO’60, en verloor het met zeer geflatteerde cijfers, 4-0. Welberg deed voetballend alles behalve onder voor de tegenstander, maar de gecreëerde kansen werden niet benut.

Nadat de laatst gespeelde competitiewedstrijd, eind april tegen Lepelstraatse Boys met 2-1 gewonnen werd, wilde de ploeg van vertrekkend trainer Tim van der Ree de competitie op een positieve manier afsluiten.

JO19 speler Djerrel Bax kreeg van trainer Tim van der Ree een basisplaats toegewezen en speelde een meer dan behoorlijke wedstrijd.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Sc Welberg. Na 10 minuten werd Achmed Dahir, na dit seizoen keert hij terug naar het 1e elftal van V.V. Steenbergen, via Mahmoud Safwat op rechts diep gestuurd. Dahir, behendig zoals hij is omspeelde de verdediging van DVO’60, maar de keeper wist tot twee keer redding te brengen.


DVO’60 uit de kluts op voorsprong

Na iets meer dan een kwartier spelen komt DVO’60 eigenlijk uit het niets op voorsprong. Tot dan heeft de ploeg eigenlijk nog geen kans gecreëerd. Een verre ingooi belandt in het strafschopgebied van Sc Welberg voor de voeten van een DVO’60 speler, Bart Helmons redt in eerste instantie op de inzet, maar de bal komt bij een vrijstaande speler van de thuisploeg terecht en die schiet de bal bij de tweede paal binnen, 1-0.


Welberg krijgt levensgrote kans

Zes minuten na de onverwachte 1-0 achterstand krijgt Welberg een hoekschop te nemen, deze komt op het hoofd van Mats Meeusen terecht en hij kopt de bal op doel, de keeper redt maar Meeusen krijgt wederom de bal op het hoofd, weer redt de keeper van DVO’60 knap. Een grote kans voor Welberg die eigenlijk een doelpunt op moest leveren.

Op het half uur krijgt DVO’60 op zo’n 20 meter van het doel een vrije trap te nemen, de bal wordt uit de vrije trap binnengekopt, maar de doelpuntenmaker stond buitenspel waardoor het doelpunt door de scheidsrechter wordt afgekeurd.

Welberg blijft met vlagen voetballend de betere partij, maar de kansen die daaruit gecreëerd worden willen er niet in.


DVO’60 verdubbelt voorsprong

Met nog een kleine tien minuten komt de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Welberg is met veel mensen in de aanval en in de tegenstoot komt het in een ondertal situatie terecht wat door DVO’60 meteen wordt afgestraft. Een lange bal op rechts wordt laag in het doel geschoten, 2-0 DVO’60.


Bal van de lijn gehaald

Met nog 1 minuut te spelen krijgt Welberg wederom een levensgrote kans, na een hoekschop genomen door Achmed Dahir krijgt aanvaller Rick Schuurman de bal hard op het hoofd, maar zijn kopbal wordt van de lijn gehaald. Ruststand 2-0


Tweede helft

De tweede helft wordt door beide ploegen slordig gestart, het eerste kwartier na de thee zijn er dan ook nauwelijks kansen te zien voor beide doelen.

Welberg krijgt met nog 25 minuten voetballen een goede kans, Djerrel Bax wordt op rechts diep gestuurd, snijdt naar binnen en ziet Achmed Dahir alleen vrij staan ter hoogte van het vijfmeter gebied, maar Dahir krijgt de bal wonderbaarlijk genoeg niet in de touwen, een grote kans voor de aansluitingstreffer.


DVO’60 loopt verder uit

Met nog 10 minuten op de klok valt dan de 3-0 voor DVO’60. Uit een hoekschop word een inzet in eerste instantie van de lijn gehaald door Mels Meeusen, maar de bal komt in de kluts op de knie van een DVO’60 terecht en valt in het doel. Drie minuten later scoort DVO’60 uit een vrije trap de 4-0 wat tevens de uitslag van de wedstrijd is.


Thuisploeg uiterst effectief

Sc Welberg sluit daarmee deze competitie af met een geflatteerde 4-0 nederlaag. Voetballend was het zeker niet de mindere ploeg, maar de kansen die het genoeg creëerde wilden er telkens niet in.

Met 6 behaalde punten in de laatste drie wedstrijden heeft het Lepelstraatse Boys achter zich weten te houden en daarmee wordt de competitie afgesloten op de een na laatste plaats.

De zomerstop is hiermee voor het 1e elftal gestart, als er in de zomerperiode nieuws te melden is omtrent het elftal zullen wij dit via deze Courant uiteraard kenbaar maken.

Door: Jesse de Decker

Uit de Steenbergse Courant