Afbeelding
donderdag 25 mei, 10:00

Jonge veteranen belicht in expositie Helmen vol Verhalen

STEENBERGEN – In een project van kunstenaars en veteranen worden via de foto expositie ‘Helmen vol Verhalen’ missieverhalen van jonge veteranen en hun thuisfront belicht. Die expositie is van dinsdag 30 mei tot en met vrijdag 9 juni ingericht in het gemeentehuis.

De expo is door de Stichting Veteranen Steenbergen (VeSt) en de gemeente Steenbergen ingericht om lokaal en regionaal erkenning en waardering te krijgen voor de veteranen. ‘Veteranen die zich hebben ingezet voor de vrede in de wereld en veiligheid van anderen, vaak met gevaar voor eigen leven’, zo vindt ook burgemeester Van den Belt (zelf ook veteraan), die geregeld aandacht vraagt voor erkenning van zeker ook de lokale veteranen.


Ook interessant voor scholieren

Voor de expositie worden scholen uitgenodigd om onder begeleiding van lokale veteranen deze te komen bekijken. Toegang tot de expo tijdens de openingstijden van het gemeentehuis is gratis. De fototentoonstelling wordt op 30 mei officieel geopend. Op 9 juni, de laatste dag ervan, wordt vanaf 14:30 uur in het gemeentehuis in besloten kring de lokale Veteranendag behouden. Alle veteranen uit de gemeente Steenbergen zijn hiervoor uitgenodigd. Aanmelden of nadere informatie opvragen kan via info@veteranensteenbergen.nl.

Uit de Steenbergse Courant