Naar aanleiding van forse bezwaren wordt de Paaskermis in Dinteloord verplaatst naar het parkeerterrein bij het sportpark van vv Prinsenland.
Naar aanleiding van forse bezwaren wordt de Paaskermis in Dinteloord verplaatst naar het parkeerterrein bij het sportpark van vv Prinsenland.
donderdag 30 maart, 15:21

Paaskermis Dinteloord gaat door op parkeerterrein V.V. Prinsenland

DINTELOORD – Er werden in allerijl gesprekken gevoerd, vergunningen gewijzigd en nutsvoorzieningen geregeld, maar het is in kannen en kruiken. De paaskermis wordt van donderdag 6 april t/m maandag 10 april gehouden op het parkeerterrein van voetbalvereniging Prinsenland. De gemeente en kermisorganisator komen hiermee tegemoet aan bezwaren die waren ingediend door onder andere de Dorpsraad en de VWBLD voor de locatie Raadhuisplein. 

Er waren volgens de bezwaarmakers verschillende redenen waarom de paaskermis niet op het Raadhuisplein georganiseerd kon worden. De viering van Pasen in de naastgelegen kerk zou verstoord worden door het lawaai van de kermis. Daarnaast zou de kermis de parkeerplaatsen innemen die juist zo belangrijk zijn voor de plaatselijke winkeliers in het paasweekend. Overigens is het Raadhuisplein volgens de VWBLD sowieso niet geschikt vanwege de onveilige verkeersituatie die zou ontstaan met voorbijrijdend vrachtverkeer.

Wethouder: “Gaan dit nog evalueren”

Dat is allemaal opgelost nu is uitgeweken naar het parkeerterrein van V.V. Prinsenland. Verantwoordelijk wethouder Kees Gommeren is tevreden dat het gelukt is, maar ziet het ook weer als een leermoment voor de organisatie. “We gaan dit nog evalueren en het beleid tegen het licht houden. Bij een aanvraag moet nog beter bekeken worden of het past op een bepaalde datum en bepaalde locatie. Dankzij de medewerking van alle partijen en hard werken is het op tijd gelukt, maar je wil dit natuurlijk liever aan de voorkant in orde hebben. Gelukkig was er geen toernooi of iets dergelijks bij de voetbalvereniging, dus er is voldoende ruimte om te kermis in zijn oorspronkelijke vorm te laten plaatsvinden.”

Door: Nicole van de Donk

Uit de Steenbergse Courant