Lekker shoppen en buurten tijdens Ladies Night
Lekker shoppen en buurten tijdens Ladies Night Jan de Langen
donderdag 30 maart, 15:00

Lekker shoppen en buurten tijdens Ladies Night

STEENBERGEN – In veel agenda’s stond woensdag 29 maart omcirkeld. Ladies Night in Steenbergen. Lekker shoppen, nieuwe trends bekijken en verwend worden door de lokale winkeliers. Want Ladies Night in Steenbergen is een feest voor alle dames.

We kijken er naar uit

Wie in Steenbergen winkelt heeft de aankondiging voor Ladies Night zeker gezien. Alle deelnemers hadden het affiche duidelijk in de etalage opgehangen. In de winkels werden klanten uitgenodigd vooral gezellig langs te komen. “Voor ons is het de eerste keer” legt eigenaresse Elma Dommisse van New Fashion Style uit. “Ik ben erg benieuwd, want we hoorden al dat het altijd een erg gezellige avond is.”

De nieuwe kleuren zijn helemaal mijn stijl

Vanaf stipt zes uur stonden de medewerksters van Oerlemans mode klaar om klanten te verwelkomen. Ze hoefden niet lang te wachten, want al snel kwamen de eerste dames binnen. Er werd serieus gesnuffeld tussen alle mode voor lente en zomer. “Ach kijk toch eens aan” glundert één van de dames. “Deze kleuren zijn helemaal mijn stijl.” Om daarna met het shirt van keuze het pashokje in te verdwijnen. Het shirt gaat mee naar huis. De eerste buit is binnen. “Maar eerst even een glaasje ma!” roept iemand uit het pashokje.

Tijd om rustig te kiezen

Bij goudsmederij Keizer is het niet erg druk. Maar daardoor hebben de klanten wel tijd om uitgebreid de ruime collectie sieraden te bekijken en zo nu en dan om te doen. Het assortiment bestaat, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden niet enkel uit maatwerk. Sieradenlijn Fjory, Per Borup Design en horloges van 1915waches zijn enkele merken die bij goudsmederij Keizer ook te koop zijn.

Eerst in de make-up

DA Drogisterij & Parfumerie van Oers heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als het om Ladies Night gaat. Elk uur een loterij, hapjes, drankjes en veel persoonlijke uitleg over producten. Maar voor één van de trouwe bezoeksters is de make-up reden om al vroeg aanwezig te zijn. “Ik ben net opgemaakt door één van de dames” vertelt mevrouw vrolijk. “Daarom was ik hier al om zes uur. Want niemand hoeft te zien dat ik in die stoel zit.”

We buurten maar even buiten

Voor de entree van Van de Ven Fashion staat een groep dames. Is het binnen zo druk dat ze staan te wachten? “Nee” schatert Liset Braat uit. “We komen elkaar net tegen en buurten gewoon even bij.” Dat past ook bij Ladies Night. Elkaar ontmoeten, een drankje doen en even bijpraten. De groep gaat uit elkaar. “Houdoe. Tot kijk.” groet Liset Braat haar zus vrolijk.

Neem gerust een drankje

Bij de Suijkerpot loopt eigenaresse Adriana Suijkerbuijk af en aan. Een broek voor de ene klant, leuke accessoires voor een andere. De dames kijken, passen en adviseren elkaar over alle vrolijk gekleurde mode en bijpassende tassen en schoenen. Achter in de winkel staan champagneglazen gevuld met een heerlijk rose drankje klaar. “Neem gerust een drankje” nodigt Suijkerbuijk haar klanten hartelijk uit. Ladies Night in Steenbergen, ook dit jaar weer een groot succes.

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant/ KijkopSteenbergen.nl

DA Drogisterij & Parfumerie Van Oers
Goudsmederij Keizer
De Suijkerpot
De Suijkerpot
New Fashion Style
Oerlemans
New Fashion Style
Oerlemans
Shoeby
Sense of Style
Tof & More

Uit de Steenbergse Courant