Fotoclub Brabantse Wal houdt dit weekend expositie in de Maria Regina in Steenbergen. Maar liefst 116 werken hangen tentoon.
Fotoclub Brabantse Wal houdt dit weekend expositie in de Maria Regina in Steenbergen. Maar liefst 116 werken hangen tentoon.
zondag 26 maart, 12:32

Foto-expositie Brabantse Wal vandaag nog te bezoeken

STEENBERGEN – Het weer voorspelt weinig goeds voor de rest van de dag en dus zal het vertier vandaag binnen gezocht moeten worden. Bijvoorbeeld bij de foto-expositie van Fotoclub Brabantse Wal in de gymzaal van het Podium/Maria Regina in Steenbergen. De kwaliteit van de getoonde werken is alleen al meer dan de moeite waard om er een bezoekje aan te brengen. Het gratis kopje koffie, de lekkere koek en de gezellige sfeer zijn de kers op de taart. De deuren zijn nog tot 18.00 uur geopend.

Volgend jaar viert de fotoclub haar 12,5 jarig jubileum. De raderen draaien nu al ter voorbereiding op dit jubileum, maar de tentoonstelling van dit jaar is er niet minder om. Het is voor het eerst ‘sinds corona’ dat de club weer een eigen expositie houdt en dat voelt als een feestje. “De gezelligheid staat bij ons voorop,” vertelt Mark Augustijn, voorzitter van de club. “Een keer in de drie weken komen we op donderdag bij elkaar. Er is dan altijd een thema waarbinnen we een onderwerp uitdiepen, van elkaar leren en met elkaar lachen.”

De pandemie-jaren overleefde de club met glans. Augustijn: “We hebben geïnvesteerd in social media-technieken waardoor ook de leden die niet op anderhalve meter bij elkaar konden of wilden komen, nauw betrokken bleven bij onze clubavonden. Dat heeft gewerkt.”

Schot in de roos

Het is voor het eerst dat de fotoclub gebruikmaakt van de gymzaal van de Maria Regina en dat is een schot in de roos. “De opzet is nu veel ruimer wat het voor de bezoeker prettiger maakt. De foto’s komen nu ook veel beter tot hun recht.”

De kwaliteit van die foto’s is de afgelopen jaren met sprongen vooruit gegaan, laten Augustijn en Martijn Moelker, oprichter van de club, zien. “Toen we begonnen werden er foto’s gemaakt van objecten omdat de leden die mooi vonden. Nu is er veel meer aandacht voor techniek, compositie en licht. We leren enorm veel van elkaar en van samen fotograferen.”

Kwestie van smaak

In tegenstelling tot voorgaande jaren is er dit keer geen vakjury die de foto beoordeelt. Wel kiest het publiek uit de 116 foto’s de persoonlijke favoriet. “Dat is echt een kwestie van smaak. Zet hier een klas kinderen binnen en er komt ongetwijfeld een dier als winnaar uit de bus. Een fotograaf kijkt meer naar de techniek kijken. “

[ door Dasja Abresch ]

Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant