Afbeelding
vrijdag 24 maart 2023, 14:00

SC Welberg ziet wederom eerste punt in tweede helft verdampen

Sc Welberg – Baronie, eindstand 1-2

Het 1e elftal van Sc Welberg trad afgelopen zaterdag op Sportpark ’t Zandbaantje aan tegen het zaterdag 1e elftal van Baronie uit Breda. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd tussen beiden in een 5-1 overwinning voor Baronie. Het duel dat Sc Welberg afgelopen zaterdag speelde was een stuk spannender. Bij rust zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 1-1 tussenstand. Baronie trok uiteindelijk onverdiend aan het langste eind nadat een hoekschop halverwege de tweede helft via de kluts in het doel viel. Wederom maakte Welberg aanspraak op minimaal een punt, maar het beetje geluk zat de ploeg wederom niet mee. Voor nieuwe hoofdtrainer Tim van der Ree was het zijn eerste wedstrijd voor de groep van Sc Welberg.

Welberg begon fel aan de wedstrijd tegen Baronie, waarbij de ploeg ook als eerste voor het doel van de tegenstander kwam. Achmed Dahir ging op avontuur op links, dribbelde met de bal richting rand strafschopgebied maar zijn voorzet richting de eerste paal mist net richting om echt gevaarlijk te worden.

Vroege achterstand Welberg

Niet veel later ligt dan geheel uit het niets de 0-1 achter keeper Bart Helmons. Na slecht uitverdedigen van Welberg komt een afvallende bal bij een Baronie speler terecht die zijn kans schoon ziet om de bal over de keeper te schieten. Na 6 minuten staat het dan al 0-1.

Welberg probeert de draad snel na de vroege achterstand weer op te pakken. Op het kwartier een goede aanval over rechts waarbij de Baronie keeper de inzet van Rick Schuurman maar net tot hoekschop kan verwerken. De hoekschop wordt door Baronie ook maar ternauwernood weggewerkt.

Welberg neemt initiatief

Ondanks dat de tegenstander uit Breda makkelijker weet te voetballen neemt Welberg door hard werken het initiatief, waarbij het ook het meeste balbezit heeft. Een aantal grote kansen volgen elkaar in korte tijd op, maar tot een doelpunt lijdt het niet.

Na een half uur voetballen is het Welberg keeper Bart Helmons die zijn ploeg op de been houdt als na hoog schot op doel deze keurig wordt gepakt.

Strafschop Welberg

Vijf minuten voor rust komt Welberg dan verdiend op gelijke hoogte. Na een aanval over rechts geeft Rick Schuurman een voorzet maar deze wordt via een hand van Baronie onderschept. De jonge scheidsrechter Rick Wisse, die overigens een prima wedstrijd floot, fluit voor een strafschop. Diego Vaissaire gaat achter de bal staan en schiet de strafschop onhoudbaar laag in de linkerhoek, 1-1. Een verdiende tussenstand gezien het spelbeeld in de 1e helft.

Kort voor rust lijkt Welberg dan ook nog op voorsprong te kunnen komen als een bal goed wordt doorgekopt door Rick Schuurman richting Achmed Dahir die hiermee één op één met de keeper komt maar zijn inzet komt op het bovenlichaam van de keeper terecht.

Ruststand 1-1

Beiden ploegen gaan rusten met een 1-1 ruststand, Welberg creëerde in de eerste helft de betere kansen waarbij het verzuimde om zichzelf te belonen, terwijl Baronie niet één goed uitgespeelde aanval heeft gecreëerd in de eerste helft.

Tweede helft

Al na twee minuten spelen in de 2e helft krijgt Welberg op de rand van het strafschopgebied een vrije trap te nemen als Achmed Dahir onderuit wordt gehaald. De vrije trap op de kansrijke positie levert niks op. Niet veel later wordt een aanval van Welberg ten onrechte afgevlagd, Achmed Dahir vertrok van eigen helft en was doorgebroken richting het Baronie doel maar wordt teruggefloten door de scheidsrechter.

Voorsprong Baronie

Na 54 minuten komt Baronie op voorsprong, de bezoekers kwamen beter uit de kleedkamer waardoor het in de beginfase van de tweede helft wat veldoverwicht creëerde wat leidde tot een hoekschop. Die corner komt in de kluts voor het doel van Welberg waardoor deze uiteindelijk in het doel wordt gefrommeld. Een erg ongelukkig doelpunt maar hij telt wel, 1-2. Toch blijft Welberg vechten voor een puntje, een open tweede helft ontstaat er waarbij beide ploegen veel energie in de wedstrijd leggen.

Welberg dichtbij gelijkmaker

Met nog 20 minuten te spelen krijgt Welberg de beste kans van de tweede helft om wederom op gelijke hoogte te komen, een afgeslagen bal door Baronie komt terecht bij invaller Mahmoud Safwat, die de bal randje zestien met een bekeken schot in laag richting de rechterhoek ziet gaan maar de keeper weet met zijn vingertoppen de bal tot corner te verwerken. De hoekschop levert uiteindelijk weinig gevaar op.

Welberg zet ook in de slotfase van de wedstrijd aan, met nog 5 minuten officiële speeltijd wordt een kans van Welberg geblokt door de Baronie verdediging. Het mocht helaas weer niet baten, al moet gezegd worden dat een punt gezien het wedstrijdbeeld meer dan verdiend zou zijn geweest. Uitblinker aan de kant van Welberg was keeper Bart Helmons die een aantal prachtige reddingen verrichte gedurende de wedstrijd.

De mannen van hoofdtrainer Tim van der Ree hadden in de eerste helft de gecreëerde kansen moeten afmaken, maar zoals zo vaak dit seizoen lukte dit niet waardoor de tegenstander er uiteindelijk met de punten vandoor gaan.

Zaterdag uitwedstrijd tegen Alliance uit Roosendaal

Aankomende zaterdag 25 maart zal Sc Welberg in Roosendaal aantreden tegen Alliance, de nummer 4 van de competitie. Eerder dit seizoen ging de thuiswedstrijd tegen deze ploeg met 0-3 verloren. De wedstrijd tegen Alliance vangt aankomende zaterdag 25 maart aan om 14:30 uur en wordt gespeeld op Sportpark Kortendijk.

Door: Jesse de Decker