Groep vrijwilligers vertrekt vanuit De Vaert. Aan de slag!!
Groep vrijwilligers vertrekt vanuit De Vaert. Aan de slag!! Jan de Langen
maandag 20 maart 2023, 09:39

Groep vrijwilligers ruimt op in Welberg

WELBERG – Zaterdagmorgen verzamelden vrijwilligers zich in gemeenschapshuis ‘de Vaert’ voor de opschoondag in Welberg. Gewapend met rollen vuilniszakken en grijpers trok de grote groep door Welberg. Het resultaat loog er niet om.

Eerst een lekker bakje koffie

De opschoondag in Welberg werd in het kader van Landelijke Opschoondag door de Dorpsraad Welberg georganiseerd. Mét resultaat, want bijna 20 vrijwilligers meldden zich om half negen in de Vaert. “Eerst een lekker bakje koffie en dan gaan we aan de slag” heette Koos Boer iedereen van harte welkom. Dit moest in het Engels vertaald worden voor een aantal bewoners van Stella Maris, die ook graag mee wilden helpen Welberg schoon te maken.

We vieren vandaag een jubileum

Boer legde uit wat de bedoeling was en dankte vader en zoon Heijmans voor hun belangeloos aangeboden hulp. Hulp die zij niet voor het eerst geven, al jaren brengt Arnold Heijmans de vrijwilligers naar de schoon te maken locaties, om ze tegen de middag weer op te halen. “Dit jaar nemen we voor de 25e keer deel aan Nationale Opschoondag” vertelde Boer. “We doen dit niet alleen om de omgeving netjes te houden. We proberen ook de jeugd bewust te maken wat afval met de natuur doet.”

Jong geleerd

Daarom is Koos Boer ook op bezoek geweest bij groep zeven en acht van de Pius X. “Het levert niet veel helpende handjes op vandaag, maar dat is niet erg. Bewust worden van je leefomgeving, dat moet groeien.” Na de koffie vertrok de hele groep naar buiten. Daar kregen ze een grijper, handschoenen én een verplicht oranje hesje aangereikt. In groepjes ging men druk aan de slag. Tegen het middaguur zag Welberg er weer een heel stuk schoner uit.

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Instructies en uitdelen hesjes, handschoenen en koffie.
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant