Zeer druk bezochte reünie bij V.V .Steenbergen
Zeer druk bezochte reünie bij V.V .Steenbergen Jan de Langen
zondag 19 maart, 18:21

Reünie V.V. Steenbergen, grandioos slot feestweekend

STEENBERGEN – Zondagmiddag kwam met een zeer drukbezochte reünie een einde aan een geweldig feestweekend. Jong en oud troffen elkaar. Er werden herinneringen opgehaald en oude vriendschappen nieuw leven ingeblazen.

Het is fantastisch!

Vanaf het moment dat de reünie van V.V. Steenbergen van start ging liep het storm. Binnen de kortst mogelijke tijd stond de kantine vol en weken de bezoekers uit naar de tent. “Het is in één woord fantastisch!’ glundert voorzitter Wim Roovers trots. “Beter kan haast niet” vult John Rommers lachend aan. “Wat veel bekende gezichten, wat een sfeer, hier durfden we haast niet van te dromen.”

Hé, hoe is het met jou?

Eénmaal binnen stijgt naast de temperatuur ook de sfeer. Oud leden vinden elkaar aan de tafels die her en der staan opgesteld. De jonge garde vindt elkaar in de tent. “Hé, hoe is het met jou?” klinkt het vragend als één van de oud-leden bij een statafel aanschuift. Omhelzingen volgen, er wordt lachend bijgepraat en het bier vloeit rijkelijk. De reünie blijkt een doorslaand succes. Vriendschappen wordt nieuw leven ingeblazen en lang vervlogen herinneringen komen bovendrijven.

Samen foto’s kijken.

Achter in de kantine was een fotocollage opgesteld, verdeeld over verschillende periodes. Foto’s van jonge spelers, het eerste elftal van toen nog op zondag en dé wedstrijd in 1993 tegen Feyenoord. Blijken van herkenning, het gevoel van toen, het kwam allemaal terug in de foto’s die tentoongesteld werden.

Ik ga het kort houden.

Natuurlijk heette voorzitter Wim Roovers alle aanwezigen welkom. “Welkom allemaal, wat goed zoveel bekende gezichten te zien!” opende Roovers zijn speech. “Ik ga het kort houden, maar ik wil toch graag enkele woorden tot jullie spreken. Allereerst mijn grote dank aan John Rommers, Wim van de Weegen, Goof en iedereen die ik nu vergeet. Wat hebben jullie ontzettend mooi werk geleverd. Heel erg bedankt!” Een luid applaus steeg op uit de zaal.

Het blijft een voetbalclub

Een applaus wat over ging in gejuich. Feyenoord scoorde 1-0. En ja, de echte liefhebbers keken natuurlijk wél naar de wedstrijd die te zien was op TV. Want feest of niet, de kraker tussen de twee aartsrivalen moest bekeken worden. Roovers sprak woorden van dank richting alle sponsoren en was blij zoveel oud-leden te zien. ”Er zijn hier mannen aanwezig die even oud zijn als onze club. Wat bijzonder dat jullie toch bij dit jubileum aanwezig zijn!”

Het clublied

John Rommers dankte Jos Magnus dat hij speciaal voor de reünie uit Spanje was gekomen. En ook Mattee, de keeper van weleer, kwam van ver. “Ik ben gewoon trots jullie allemaal hier te zien” vertelde Rommers. “Ik hoop dat jullie een geweldige middag hebben. Heel plezier samen!” Met die laatste woorden werd het clublied ingezet. Ooit, ter ere van het 40-jarig bestaan van V.V. Steenbergen geschreven en gezongen door Steenbergenaar Jan Boezeroen.

Op naar het volgende jubileum

Met de speech van John Rommers was het officiële gedeelte van de reünies een feit en begon het laatste deel van een geweldig feestweekend. Eén ding is zeker: V.V. Steenbergen is 90 jaar jong, laat die toekomst maar komen. De club is er klaar voor.

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Volle kantine bij V.V. Steenbergen
John Rommers bedankt iedereen
Voorzitter Wim Roovers heet iedereen welkom
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant