Kinderen genieten van voetbal clinic bij V.V. Steenbergen
Kinderen genieten van voetbal clinic bij V.V. Steenbergen Jan de Langen
zondag 19 maart 2023, 13:00

Voetbaljeugd V.V. Steenbergen geniet van jubileumfeest

STEENBERGEN – Bij een jubileumfeest kan de jeugd natuurlijk niet vergeten worden. Zaterdagmiddag stond de jeugd kan ook centraal tijdens het feestweekend van V.V. Steenbergen. Na een gezamenlijke lunch leerden de pupillen de kleine kneepjes van het voetbalspel.

Wel bij elkaar blijven!

Opgewonden kinderen tussen vijf en vijftien in bedwang houden valt niet mee. Dat bleek ook zaterdagmiddag na gezamenlijke lunch voor de jeugdvoetballertjes van V.V. Steenbergen. “Allemaal bij je eigen team blijven” zei één van de trainers tegen zijn pupillen. “Je shirt netjes houden want we gaan straks allemaal op de foto.” Nog voor hij was uitgesproken stoven de eerste jongens al het veld op. Wat wil je ook, als het veld vól ballen ligt?

Samen op de foto

Toch lukte het alle teams bij elkaar te krijgen voor een mooie foto op de Pi-Air tribune. “Een beetje bij elkaar zitten en allemaal lachen!” was de opdracht. Dat bleek geen enkel probleem. Het gevolg was een volle tribune stralende gezichtjes. V.V. Steenbergen heeft met hun jeugdafdeling de toekomst in handen.

Wat is een clinic?

Na de foto vlogen de voetballertjes weer alle kanten in. “Wat gaan we nu doen?” vroeg Hidde zich hardop af. Het antwoord bracht hem nog verder in verwarring. “Een clinic? Wat is dat?” Dat werd hem al snel duidelijk. Op het kunstgrasveld stond allerlei spellen opgesteld. Per team werd een spel gespeeld waarbij allerlei technieken aan bod kwamen. Er was een spel waarbij je zo hard mogelijk de bal weg moest schoppen. Wél op het doel, want er moet wel gericht geschoten worden.

Balletje trappen

Even verderop werd de behendigheid getest. De bal moest zo snel mogelijk via poortjes in een doel getrapt worden. Dat zigzaggen viel niet mee als je beentjes nog kort zijn. Maar ook de samenwerking werd getest. Met vieren de ballen uit een hoepel halen, is toch lastiger dan het lijkt. Op het hele veld waren de jeugdleden bezig. Bij alle spellen werden ze geholpen door de voetballers van het eerste elftal. En wie even niet meedeed ging lekker samen een balletje trappen.

Dit is toch genieten!

Aan de zijlijn volgt voorzitter Wim Roovers de spelmiddag. Zichtbaar trots ziet hij hoe jong en oud samen met voetbal bezig is. “Dit is toch genieten!” meent Roovers trots. “Dat onze mannen van het eerste de jeugdvoetballers een leuke middag geven, super! En dan die kleintjes, lekker wennen aan de bal. Ik ben blij.” Met rode wangen verliet de jeugd aan het einde van de middag het veld. Er was ijs voor iedereen en daarmee kwam hun jubileumfeest ten einde.

Tekst: Tineke Feskens Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de Steenbergse Courant